A. Dávila PONTEVEDRA LA VOZ

PONTEVEDRA

O equipo azul estivo moi precipitado nun errática segunda parte

19 ene 2020 . Actualizado ás 05:00 h.

Dura derrota do Teucro en casa ante o Córdoba (29-30). Unha mala segunda parte condenou aos azuis, que caeron vítima dos seus propios erros.

O Teucro foi moi superior no comezo, dominando a un Córdoba que non foi capaz de aproveitar as perdas dos azuis e atopáronse unha e outra vez cun Edu Salazar baixo os paus que foi o auténtico protagonista da primeira parte ao deter máis disparos dos que encaixou na primeira media hora de partido.

Cun parcial de 5-2 superados os seis minutos de xogo, os azuis estableceron demasiado cedo unha cómoda renda de goles coa que souberon manexarse con solvencia durante todo o encontro, sendo serios en defensa e atopando vías de disparo en ataque a pesar de contabilizar máis perdas das necesarias.

O Córdoba, inocente nos dous lados da pista, era incapaz de inquietar aos locais e rematou desesperado ante un xigante Salazar que acumulou ata once intervencións con acerto nos primeiros 30 minutos.

O paso por vestiarios non sentou ben ao Teucro, que concedeu demasiado tras a continuación, permitindo ao Córdoba meterse no partido e mesmo pórse por diante por primeira vez (17-18) liderados pola potencia de Jorge Nazario.

Non estaba tan acertado tampouco Salazar no segundo acto e isto notouno o seu equipo, que ademais foi caendo presa dos nervios a pesar do tempo morto solicitado por Luis Montes, que aínda se viu obrigado a parar o xogo unha vez máis vendo como o encontro se lle escapaba ao seu equipo.

Pero xa non había nada que facer, o equipo pontevedrés non foi capaz de saír da súa propia conmoción, regalou balóns e precipitouse demasiadas veces no lanzamento mentres no outro lado da pista o Córdoba convertía todas as que había marrado no primeiro período. Os azuis conseguiron reducir diferenzas nos instantes finais, pero a desvantaxe era xa demasiado grande para sacar sequera un empate.