O bar pontevedrés que cobrará un euro polo menú para facer máis levadía a costa de xaneiro

María Hermida
María Hermida PONTEVEDRA

PONTEVEDRA

Ramón Leiro

A oferta que lanza a mítica Taberna Zentola, situada na zona monumental, ten a súa intríngulis e unha sorpresa incluída

27 ene 2020 . Actualizado ás 16:43 h.

Xaneiro ten unha costa infinita. Sábeno ben os hostaleiros, que sinalan que tras os excesos do Nadal, é difícil convencer o persoal de coma ou cee fose de casa. Para animar á clientela, un bar de Pontevedra,  Taberna Zentola, situada na zona monumental da cidade do Lérez, lanzou unha curiosa oferta. 

Segundo explican desde o local, un día á semana, cobrarán aos seus clientes unicamente un euro por mesmo menú do día polo que habitualmente hai que pagar dez. O intríngulis é que non van avisar previamente da oferta. Por que? Porque o que buscan é premiar aos seus clientes máis fieis.

O que farán é que, un día á semana, por sorpresa, cando os clientes pasen por caixa no canto de cobrarlles os dez euros habituais do menú do día toparanse coa boa noticia de que ese día soamente teñen que pagar un euro. Así o explica Maite Sartier, a encargada do local: «O día que elixamos, por sorpresa, e sen cambiar para nada a comida, que terá a calidade e a variedade de sempre, os nosos clientes soamente pagarán un euro», manifestou. 

Indica tamén Maite Sartier que a idea partiu do seu xefe e que o obxectivo é facer máis levadía a costa de xaneiro e tratar de consolidar clientela nun dos meses máis desangelados para a hostalería. Di que o habitual é que na taberna Zentola haxa bastante ambiente ao mediodía para comer o menú do día, xa que o local conta cunha variedade de dez primeiros pratos e doce do segundo. «Adoita vir xente que traballa en Pontevedra, desde persoal de bancos e oficinas ata de tendas. E tamén algúns turistas», indica. A partir de agora, e co reclamo da oferta, agardan que algunha cara nova se deixe ver pola Taberna Zentola. 

Maite Sartier lembra que hai anos, cando a crise apertaba con forza, o seu xefe xa apostou polos menús a un euro. Naquel momento había un menú específico que soamente custaba esa cantidade. «Tratábase dunha comida especial a ese prezo», indicou. A oferta de agora é distinta, xa que se pagará un euro polo que calquera outro día se come por dez. 

Onte, o local estaba afinando o seu programa informático para que automaticamente un día á semana se cobre soamente un euro polos menús. Pero, claro, esa xornada sempre será unha sorpresa. Paralelamente, e como é habitual na Taberna Zentola, a través da súa Facebook seguían lanzando mensaxes para animar á clientela a maridar cultura con gastronomía. Dada a súa próxima localización ao Teatro Principal de Pontevedra, a través do seu Facebook sempre anuncian a programación teatral ou do cine club e animan a acudir despois de tomar un bo picoteo no seu local.