O Porquiño á Brasa volve os días 25 e 26 de agosto cos seus tradicionais festexos

LUCAS MÉNDEZ / L. B.

PONTEVEDRA

emilio moldes

As reservas poderán efectuarse desde o luns 23 de julioLa Asociación Gastronómica da parroquia morañesa de Amil agarda repetir as cifras de asistencia de pasadas edicións

12 jul 2018 . Actualizado ás 05:00 h.

? A tradicional festa do Porquiño á Brasa volverá a Amil por vixésimo noveno ano consecutivo. Os días 25 e 26 de agosto, a parroquia morañesa acollerá o festexo organizado, un ano máis, pola Asociación Gastronómica de Amil no lugar da Chan.

A organización afirma que agardan repetir cifras de asistencia marca como as vividas en edicións pasadas. Para iso repetirán con todo aquilo que triunfa entre os asistentes. O cartel volverá contar, deste xeito, con dúas xornadas de diversión para todos os públicos. Por unha banda, o primeiro día celebraranse uns xogos populares para os máis pequenos e a primeira degustación de porquiño nunha cea popular. A cita importante volverá ser a do domingo 26 de agosto, na que Amil acollerá aos comensais que queiran degustar o prato tradicional da festa. Para iso, os asadores comezarán os preparativos ás catro da madrugada. Procederase a prender as brasas que cociñarán, a lume lento, os 50 porquiños dos que disporá a organización para a súa venda en forma de lote. Como vén sendo habitual, devandito lote volverá contar co animal asado, de entre 14 e 16 quilos, xunto a dúas empanadas de quilo e medio cada unha, doce botellas de viño tinto de Barrantes, auga, pan, café e bica para a sobremesa.

Non será unha festa soamente gastronómica, xa que ambas as xornadas contarán con actuacións en directo, obradoiros, xogos e feiras de artesanía.

Segundo confirmou a organización, as reservas poderán realizarse a través da propia asociación que abrirá o prazo de reservas o próximo 23 de xullo.

Con todo, Amil volverá revivir unha das súas festas estivais máis emblemáticas da parroquia morañesa na que degustar o afamado porquiño.