Os Manolitos ourensáns son os Titiños

María Doallo Freire
María Doallo OURENSE

OURENSE CIDADE

Santi M. Amil

Os minicruasanes de manteiga na versión de Ourense son de Bakery & Coffe Tito

27 ene 2021 . Actualizado ás 05:00 h.

Os Manolitos son os croissants máis famosos de España. Trátase das miniaturas deste doce típico francés que realiza a empresa madrileña Manolo Bakes. Van cubertas de distintos tipos de chocolate e o seu claro segredo está na masa. O que os volve tan irresistibles é o exceso de manteiga que ten a súa receita. A pastelería está presente na Coruña, pero xa son moitos os reposteros galegos que se animaron a elaborar as súas propias variacións deste miniproducto. Agora acaba de nacer a versión ourensá, os Titiños. O seu creador é Enrique Outomuro do Bakery & Coffe Tito, na avenida Alfonso Rodríguez Castelao. «O certo é que os Manolitos triunfan alá por onde pasan, así que empezamos a pensar en versionarlos hai xa tempo. Queriamos darlle un toque diferente, por iso apostamos por chocolates de sabores», di. As súas coberturas son con sabor a limón, a laranxa, a fresa... pero tamén de chocolates básicos: con leite ou branco. Fanos tamén sos.

«Agora que atopamos a receita perfecta dos nosos Titiños, a nosa intención é centrarnos nos detalles e facer moitas variedades, por exemplo, con pequenos cachitos de froita», explica Enrique. Para chegar ata aquí, o equipo do café comeuse nos últimos meses un bo número de minicruasanes. «Creo que atopamos o que buscabamos grazas a apostar pola calidade. Traballamos cunha manteiga e un chocolate para fundir óptimos e iso nótase», admite o repostero. Polo momento elabóranse as fins de semana e van ao peso. Cuesta 14,95 euros o quilo, onde entran uns 35 Titiños. Aínda así, fanos por encargo calquera día da semana e tamén para festas ou celebracións. Quen os probaron din que son como bocaditos de felicidade, unha emoción moi nutritiva e necesaria nos tempos que corren. ¡Toma nota!