O Sala Ourense vence ao Leis nun derbi de tinguiduras épicas

La Voz OURENSE / LA VOZ

OURENSE CIDADE

Santi M. Amil

Os homes de Kike García remontaron en dúas ocasións para imporse ao conxunto pontevedrés

12 novs 2018 . Actualizado ás 15:00 h.

O Sala Ourense amarrou tres puntos nun partido vital, que a pesar de todo o que foi sucedendo, logrou saldar cun meritorio triunfo ante o Leis Pontevedra: 6-5.

En fronte un club con soleira, exequipo de División de Honra, que puxo as cousas moi difíciles. De inicio moita igualdade, os cinco primeiros minutos ocasiones para ambos os equipos no que os gardametas Rubén e Álex mostrábanse acertados. Foi o preludio a un festival goleador que se desencadeou nos minutos previos ao descanso, cando Barcala adiantou aos visitantes, coa réplica de David Bermejo e Tizón para darlle a volta ao marcador antes da visita a vestiarios.

Tras a continuación, o intercambio de golpes proseguiu con outra diana local de Allariz, que deu paso a outra andanada dos pontevedreses, con dianas de Berto, Toño e Carreiro. Xa no minuto 27 igualaba outra vez Bermejo, pero Berto puña en franquía outra vez ao Leis.

Tocou tirar de épica e de afección, que levou polo aire ao seu equipo. Raúl Rivero, nunha acción de córner empatou o trepidante duelo e Arturo asinou o definitivo gol da vitoria no minuto 36. O adversario colocouse de cinco, pero os de casa non cederon.