Un panel de expertos cualifica de «moi boa» a colleita do 2019 de Monterrei

Rubén Nóvoa Pérez
Rubén Nóvoa OURENSE

MONTERREI

CEDIDA

Destacan a diversidade dos brancos e a maduración dos tintos

19 jun 2020 . Actualizado ás 05:00 h.

A sede do Consello Regulador da D. Ou. Monterrei acolleu este xoves a cata de cualificación da colleita do ano 2019. E o balance dos expertos foi que se trataba duns que merecían a cualificación de moi bos. Na cata participaron representantes de asociacións profesionais e do panel oficial da denominación, que analizaron unha representación proporcional de viños da D. Ou. Cada un dos catadores fixo unha valoración a cegas de todos estes viños, para manter así criterios de obxectividade ao tratarse de mostras anónimas. A nota final foi o resultado da media concedida por cada catador, tanto nas referencias de brancos como a de tintos.

Á hora de valorar por escrito a actual colleita, apuntaron no caso dos viños brancos que destacan por "a diversidade orixinada nos viñedos pola mestura de variedades, balanceando recordos de froitas e flores, con frescura de carácter oceánico propia da anada". No caso dos tintos apuntaron a unha "óptima maduración dando lugar a viños con aromas propios dos varietales da denominación".

No panel da cata, que foi recibido pola presidenta do Consello Regulador Lara dá Silva participaron os seguintes expertos: Alejandro Paadín, vicepresidente da asociación de catadoras de Galicia "Gallaecia"; César González, panel oficial da D. Ou.; Constantino Iglesias , presidente da Asociación de Catadores de Galicia; Cristalina Álvarez, Asociación de Enólogos de Galicia; Eladio Osorio, xerente Queixería RS Delicatessen; Luis Congil, xornalista e investigador da historia do viño; e Rebeca André, do panel da D. Ou.

Monterrei é un das cinco D. Ou. galegas e confórmana 27 adegas do val de Monterrei, que abarca os municipios de Verín, Monterrei, Vilardevós, Riós, Oímbra e Castrelo do Val. Ocupan un total de 581 hectáreas nas que traballan 389 viticultores.