Taller sobre novos procesos de recoñecemento dos atributos dos viños de Monterrei

Somos Agro REDACCIÓN / LA VOZ

MONTERREI

CEDIDA

O curso explicará as características organolépticas destes viños e cales son os seus principais atributos

19 novs 2019 . Actualizado ás 10:13 h.

A Consellería do Medio Rural, a través da Axencia Galega dá Calidade Alimentaria (Agacal), organiza o próximo día 26 un taller práctico sobre nuevos procesos de recoñecemento dos atributos en viños da denominación de orixe Monterrei. Esta xornada trata de formar e adestrar aos compoñentes dos paneis de cata oficiais das distintas denominacións de orixe, para garantir así o recoñecemento da calidade organoléptica dos produtos avalados polos diferentes selos de calidade. Por iso o taller está a pensar especialmente para viticultores, adegueiros, enólogos, persoal técnico das adegas e os consellos reguladores, así como presenta investigador

A actividade terá lugar no museo Claustro Mercedario de Verín e contará cun total de 25 prazas en horario de tarde. Ademais de coñecer en profundidade as características organolépticas dos viños amparados por esta denominación de orixe, haberá unha explicación práctica dos principais atributos do viño branco e outra do viño tinto da denominación de orixe Monterrei. A finalidade é coñecer a estrutura química, a percepción e potenciación, así como novas formas de detección destes viños de calidade. O taller será impartido polo director técnico da denominación de orixe Monterrei, Luís Miguel López, o enxeñeiro técnico agrícola da Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia, Juan Carlos Vázquez, e o presidente da asociación galega de Enólogas, Luís Buitrón. O prazo para inscribirse remata o día 25. Máis información en https://evega.xunta.gal/gl/actualidade/taller-practico-aromas-de-monterrei-novos-procesos-de-reconecemento-dous-atributos-nos