Centos de comensais mostraron a súa fidelidade á carne de Montederramo

m. rodríguez OURENSE / LA VOZ

MONTEDERRAMO

MIGUEL VILLAR

A festa que exalta este produto cun menú baseado en tres pratos de carne celebrouse onte no municipio

13 oct 2018 . Actualizado ás 05:00 h.

A carpa habilitada na praza de Montederramo para celebrar a 25 º edición da Festa dá Carne quedou pequena para albergar á multitude que acudiu á cita gastronómica. Empanada de carne, carne ao caldeiro e carne richada eran os pratos preparados co produto que se exaltaba, acompañados con viño da Denominación de Orixe Ribeira Sacra, pero ademais había de sobremesa bica e licores. Todo só por 17 euros polo que non é de estrañar que a Festa dá Carne de Montederramo, que se festexa todos os anos o 12 de outubro, consolidouse como cita ineludible para todos os veciños do municipio e para cada vez máis visitantes.

Con esta festa, o Concello de Montederramo busca destacar a produción de vacún que hai no municipio. Aínda que só hai uns 760 habitantes (censo 2017), o municipio é bastante extenso e conta cun aínda importante sector gandeiro, ao que se incorporaron mozos que continúan a actividade, lembraba o rexedor, Antonio Rodríguez. Xa non se celebran aquelas grandes feiras anuais do día do Pilar , pero a Festa dá Carne celébrase o 12 de outubro para non esquecer a importancia que tiñan as feiras gandeiras no municipio. Ademais da comida, acto central da festa, en Montederramo había onte feira, mercadillo e exposición de gando a cargo dos produtores locais. Todos gozaron dun gran día cun gran produto.