Todos queren unha foto na tapería O Pincho de Maceda

María Doallo Freire
María Doallo OURENSE

MACEDA

Yago Lage, Manuel Iglesias y Adrián Cid, en O Pincho
Yago Lage, Manuel Iglesias e Adrián Cid, no Pincho Santi M. Amil

Manuela Iglesias abriu esta hamburguesería hai máis de 35 anos

22 oct 2021 . Actualizado ás 05:00 h.

Manuela Iglesias é de Xinzo. En 1985 mudouse a Maceda co seu marido e xuntos decidiron pór en marcha O Pincho. «Eu era unha cría. Queriamos saír adiante e ocorréusenos que sería unha boa idea», lembra. Abriron como hamburguesería, nun pequeno recuncho, na rúa Aureliano Ferreiro. «Eran 50 metros cadrados pero non parabamos de traballar. Tivemos moitísimo éxito», explica Manuela.

Cos anos mudáronse ao local de ao lado, onde triplicaron o espazo. O Pincho actual conta con dúas plantas e unha terraza grande con vistas a a serra de San Mamede. A súa carta tamén creceu co cambio. Manteñen os seus bocadillos e hamburguesas gourmet, e teñen tamén todo tipo de racións de comida tradicional. Callos, luras, morunos, guisos... e o seu prato máis vendido: chipirones á prancha cunha salsa especial da que se encarga Adrián Cid, o fillo de Manuela. Na cociña está Yago Lage, pero a salsa é un descubrimento de Adrián. «É secreta e gústalle a todo o mundo», apunta o mozo. El é quen xestiona os perfís do Pincho nas redes. Empezou facéndolles fotos aos seus clientes cos seus pedidos e a cousa convenceu. «A idea era darlle visibilidade. Encantou a todo o mundo e agora a xente pídeme que os saque no Instagram», afirma. Alí teñen case 2.000 seguidores. Apostan pola música e o bo ambiente e abren de 8.00 a 16.15 horas en tempada baixa. «E no verán estamos todo o día», conclúe Adrián.