Ourense Vinis Terrae incrementará a súa oferta con respecto ao 2019

La Voz OURENSE

OURENSE

Un total de 69 adegas participarán no Salón de Viños e Licores Galegos

09 jun 2021 . Actualizado ás 05:00 h.

O salón profesional dedicado aos viños e licores galegos de calidade, Ourense Vinis Terrae, volverá reunir en Expourense a adegas, compradores e importadores nunha edición que reafirmará o tirón do sector en Galicia e que contará cunha participación maior que a rexistrada na edición anterior á pandemia, a do ano 2019. Un total de 58 expositores, que representan a 69 adegas, estarán os días 14 e 15 no recinto de feiras ourensán para participar nun certame que este ano chegará nun formato híbrido: a actividade presencial en Expourense complementarase con sesións virtuais sobre uvas autóctonas, formación para adegas e profesionais do sector e charlas para sacar un maior rendemento ás plataformas dixitais e para incentivar a exportación.

A novena edición de Ourense Vinis Terrae foi presentada en Expourense polo seu director, Rogelio Martínez; o director xeral da Axencia Galega dá Calidade Alimentaria, José Luis Cabarcos; e os presidentes do Inorde, Rosendo Luis Fernández, e o Consello Regulador do Ribeiro —e a Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia—, Juan Manuel Casares.

No Salón do Viño e Licores Galegos de Calidade participarán adegas das cinco denominacións de orixe de Galicia, as amparadas polo Consello Regulador de Licores e Augardentes de Galicia e as IXP de Viños de Galicia —Val do Miño, Barbanza e Iria e Ribeiras do Morrazo—. Á feira sectorial está confirmada a presenza de importadores e compradores de 25 países.

O director do recinto feiral, Rogelio Martínez, destacou que o 75 % dos participantes no salón Vinis Terrae 2021 repiten presenza no certame, o que na súa opinión é o reflexo da aceptación que ten a experiencia e a excelente consideración da iniciativa entre o sector profesional.

Actividades complementarias

O programa de actividades vinculadas ao Vinis Terrae 2021 inclúe as clases maxistrais de Ferrán Centelles, Jorge Navascués e Sarah Jane Evans sobre uvas autóctonas —treixadura, albariño, godello e mencía— e talleres organizados pola Evega sobre xestión e mercadotecnia e sobre ferramentas e claves para a reinvención das empresas vitivinícolas, entre outras propostas.