OURENSE

MIGUEL VILLAR

As lesións de Amin e Tiago diezmaron aos rojillos antes do descanso

01 mares 2021 . Actualizado ás 05:00 h.

A efectos clasificatorios, o Arenteiro - UD Ourense podería parecer unha loita de David contra Goliat, algo que traducido á actualidade do grupo 1-B de Terceira División dános outro rifado encontro, decantado ao cabo a favor do de case sempre, un líder con moitísimas máis solucións en ataque: 1-0.

Empezou o choque con Víctor Eimil decaendo o flanco esquerdo da retagarda rojilla. Jony fixo traballar a Dani Sampayo tras un dos seus centros e un par de incursións máis non callaron coa mellor definición. Os homes de Fernando Currás aguantaban ben, en todo caso, e atopaban en Amin a un encordio para a sempre segura zaga dos carballiñeses. Pero a lesión do canario xa foi o primeiro revés ourensanista. Pouco antes do descanso, Cissé e Javi Pazos volveron a merodear con perigo pola porta de Dani, que detivo ben un chute de Renan, nunha estratexia que case sorprende . Antes de marchar a vestiarios, a lesión de Tiago sumouse ao cúmulo de desdicidas dos visitantes.

Ademais das incorporacións forzadas de Champi e Cabanyes, os irmáns Currás apostaron por Gabi Sanín para o segundo período e os ourensanistas exhibiron os seus mellores minutos. Iso si, a baixa de Amín limitou moito a un ataque no que Hugo García estaba condenado a estrelarse contra unha muralla.

Foi un pase filtrado de Sanín o que deixou a Varo só ante Diego García, pero o meta aguantou ben e desviou o seu disparo. Fran Xusto non tardou en mirar ao banco e refrescar a súa liña de vangarda. Primeiro foi Sylla, con media hora por diante, e despois Marquitos e Rubén Arce. O campo volveu inclinarse en dirección á meta de Dani Sampayo. Aínda que os rojillos defendíanse con notable seriedade, as xogadas de balón parado tamén eran un pesadelo. Nun córner de Álex Fernández que case caza Sylla, reclamaron os verdes unha man na área e, xa no minuto 82, o mesmo lanzador estrelou o coiro no segundo pau. Rebañó Eimil o rexeite, entre as protestas do rival, por unha presunta infracción sobre o porteiro. O árbitro deu gol e, tras a segunda amarela de Corzo, non houbo opción a réplica.

CD ARENTEIRO (1): Diego García, Germán Nóvoa, Portela, Cissé (Germán Pérez, min 74), Eimil, Pol, Álex Fernández, Renan, Presas (Marquitos, min 69), Javi Pazos (Rubén Arce, min 69) e Jony (Sylla, min 60).

UD OURENSE (0): Dani Sampayo, Varo, Ocampo, Corzo, Alfredo, Viti, Rubén Durán (Gabi Sanín, min 46), Tiago (Champi, min 45), Carlos de Dios (Migui, min 87), Amin (Cabanyes, min 20) e Hugo García (Raúl Melo, min 87).

GOL: 1-0, min 82: Eimil.

ÁRBITRO: Oreiro Hermida, do comité da Coruña. Mostrou cartolinas amarelas aos locais Sylla e Eimil, así como ao visitantes Viti, Tiago, Cabanyes e Hugo García, ademais de expulsar a Corzo (min 84).