O Ribeiro gaña enteiros coa súa vitoria na pista do SAR

Luis Manuel Rodríguez González
Luis M. Rodríguez OURENSE / LA VOZ

OURENSE

miguel villar

Os goles de Arón Díaz e Mon Sotelo lideraron a reacción dos ribadavienses para deixar atrás aos redondelanos

15 feb 2021 . Actualizado ás 05:00 h.

Segue asentándose o Carnes do Ribeiro na Primeira Nacional do balonmán, esta vez cun triunfo importante na cancha do SAR redondelano, ao que afastan na clasificación tras un claro: 24-29.

Os homes que adestra Félix Mouteira seguen mostrándose sólidos e a súa mestura de veteranos e mozos da canteira lalinense está compactando un equipo con solucións e cunha boa prestación en calquera cancha. Na pista dun rival con gran soleira na competición nacional, os ribadavienses comezaron cedendo pequenas vantaxes, pero tras os cinco primeiros minutos lograron tomar a iniciativa no marcador e mandar en boa parte dese primeiro período. Aínda así, os de casa apertaron na fase previa ao descanso e lograron pechala cun 16-13 que mantiña baixo control aos visitantes.

Na segunda parte, os anfitrións mantiveron o control do choque durante os primeiros compases, aínda que os ribeiraos conseguían limar aos poucos esas diferenzas cun paso adiante na súa intensidade defensiva, de modo que situaron un empate 20-20 que relanzaba a remontada. Xa nos últimos seis, a vantaxe comezou a abrirse e desde o 23-26, o triunfo xa non perigou, a pesar de que os de casa intentaron que a súa última andanada fose máis eléctrica.

Arón Díaz e Mon Sotelo volveron ser os referentes do Carnes do Ribeiro en ataque, asinando cada un deles oito anos, secundados esta vez por Pablo Peque, que sumou outros catro para redondear unha vitoria que tamén traballaron en gran medida desde a súa actuación defensiva nos momentos máis decisivos do choque.

Boa serie

No que vai do 2021, o Carnes do Ribeiro logrou callar unha notable secuencia de resultados positivos, sumando en Redondela a súa terceira vitoria, ademais dun empate e a única derrota na visita a un OAR Coruña moi necesitado de triunfos. Dese modo, superan na pugna pola sétima praza ao Seis do Nadal, á vez que se sitúan a só dous puntos da quinta praza que se disputan o Enxeño e o Bueu Atlético. Ademais, na súa volta ao polideportivo O Consello, recibirán a un Reconquista que está no fondo da táboa e encadeando resultados negativos.