Fotografía etérea e con alma

María Doallo Freire
María Doallo OURENSE

OURENSE

A. H.

O fotógrafo sadense Alfonso Hernández acaba de lanzar Etérea, o selo da súa fotografía de produto que estreou coa ourensá Pacífico

26 ene 2021 . Actualizado ás 05:00 h.

Alfonso Hernández é de Sada e alí ten, desde o 2015, o seu estudo de fotografía. «Toda a vida mamei este oficio porque o meu pai era fotógrafo. Crecín rodeado de focos e de carretes», admite. E tamén lembra que na súa casa nunca faltou o cine e a boa música. Poida que todo iso lle inspirase desde neno e teña conseguido encherlle dunha grandísima sensibilidade, que agora se reflicte na súa especialidade: a fotografía de vodas. «Apaixóname. Lograr o vínculo coa parella, o directo do propio día da voda... Encántame, de verdade», conta. E aos noivos tamén, porque Alfonso adoita cubrir sobre 40 ligazóns ao ano —salvando o do covid, claro—. Nas súas instantáneas xoga especialmente coa luz e coa composición. Ten unha forma de mirar e de captar que engancha, por iso é polo que aos poucos fose abríndose paso, case por casualidade, noutra especialidade: a fotografía de empresa e de produto. 

«Empecei con encargos que me facían as marcas de cátering ou de decoración que me vían traballar nas vodas», di. Así naceu Etérea. «Sutilidad, sinxeleza e pulcritude é o que quero vender. Este proxecto é coñecer totalmente o produto e desfacer a súa alma en cada foto», di. E a súa primeira campaña foi para a cafetería ourensá Pacífico, na lista Bib Gourmand da guía Michelin. «A cociña de Fran Domínguez, chef á fronte do negocio— é perfecta. É unha persoa cunha sensibilidade profesional e persoal moi grande. Ten unha enorme cultura visual e un respecto absoluto polo seu traballo. Sabe o que quere e fai moi doado o traballar con el», di Alfonso. O resultado da alianza destes dous profesionais, e tamén amigos, é un conxunto de fotos nas que os suculentos e preciosos pratos preséntanse como case unha prolongación do propio chef ourensán. «Trátase de mostrar a grandiosidade desta comida», remata Alfonso. Na Coruña xa traballa con Cantón 23 ou coa leira Montesqueiro. E todos o que virán.