Un Arenteiro efectivo fai inútiles os intentos do Choco

OURENSE

Santi M. Amil

Sylla adiantou aos carballiñeses aos oito minutos e o líder mantivo esa renda ata o final

24 ene 2021 . Actualizado ás 20:33 h.

Podería dicirse que nin o covid detén a un Arenteiro que volveu á acción despois de máis dun mes sen competición oficial e fíxoo con outro dos seus sobrios partidos, para sumar tres puntos ante un competitivo Choco: 1-0.

Adaptáronse rápido os carballiñeses ás dimensións da Regueiriña e, aínda que Davo xa se plantou na área ao primeiro minuto, cun balón que sacou a defensa in extremis, o primeiro chute a porta foi o de Sylla, aos 8 minutos. Un remate de goleador nato, gañándolle a partida a toda a zaga, para aproveitar o bo servizo de Víctor Eimil.

Os redondelanos parecían controlar o esférico, pero era o líder o que se mostraba máis cómodo sobre o terreo. Aínda así, os de Gonza Fernández seguían intentándoo e mostraban un arsenal interesante a balón parado. Diego enviou a córner un disparo envelenado de Martín Rafael, mentres que Iano rematou á madeira unha acción de córner. O mesmo xogador guineano estivo a piques de rematar outra falta lateral, pero Diego volveu adiantarse, moi atento.

Tras o paso polos vestiarios, o Choco volveu apertar e quedaba a dúbida sobre a resistencia dunha escuadra verde que pasara pola infección vírica. O seu traballo defensivo foi impecable, desde a terna que liderou unha vez máis Portela, esta vez con Pol e Manu Mariña, ata as axudas do resto de xogadores. A única ocasión diáfana dos visitantes foi un remate de Félix que rematou en gol, aínda que o colexiado xa anulara o seu remate.

Ao contrario, Presas culminou unha gran chegada á frontal da área cun obús que estrelou no poste, dando mostras de que a estocada do combinado local podería chegar en calquera momento. Os forasteiros botaban man dos cinco cambios, buscando maior intensidade, pero os discípulos de Fran Xusto tamén facían gala das súas táboas e marcaban o tempo de partido que máis lles conviña, con Álex Fernández dirixindo as operacións na medular.

Jony, pouco despois de ingresar no campo, gozou doutra gran oportunidade para os locais, que sacou Cortegoso, e o partido languideceu nos seus últimos minutos, co primeiro clasificado mandando sobre o terreo.

CD ARENTEIRO (1): Diego García, Pol, Portela, Manu Mariña, Eimil, Naveira, Álex Fernández, Presas, Marquitos (Jony, min 74), Javi Pazos (Rubén Arce, min 83) e Sylla (Germán Pérez, min 80).

CD CHOCO (0): Cortegoso, Mario (Elías, min 64), Yago Vázquez (Fran Monroy, min 76), Samu Santos, Iano, Berto Suárez (Antón Vázquez, min 70), Caloi, Comis, Martin Rafael, Félix (Óscar Gil, min 70) e Davo (Guille, min 76).

GOL: 1-0, min 8: Sylla.

ÁRBITRO: Oliveira Deus, do comité de Vigo. Amoestou aos locais Pol, Álex Fernández, Javi Pazos, Jony; así como ao visitante Iano.

INCIDENCIAS: Partido xogado na Regueiriña (Barbantes), ante a imposibilidade de xogar en Espiñedo.