OURENSE

Santi M. Amil

Suspendido o encontro de Espiñedo por unha forte granizada

28 ago 2017 . Actualizado ás 13:07 h.

Espiñedo presentaba as súas mellores galas para vivir o primeiro partido desta era na Terceira División. Pero unha tormenta de saraiba caída media hora antes do inicio do partido chafó o campo e os prognósticos dun derbi que apuntaba a un choque de calidade. Os equipos tiveron que cambiar de plans, pois o balón non rodaba nin botaba nun campo que se volveu case impracticable. No Barco, a lesión de Cabanelas tamén obrigou a un cambio na portería. Nese escenario, a loita física cobrou máis importancia ante a imposibilidade de conducir o balón. E adaptarse ao estado do campo foi o urxente.

O Centro de Deportes Barco foi o primeiro que avisou, cun centro con intención de Iván Argos ao que non chegou ninguén. Logo houbo un par de xogadas para a polémica, case consecutivas, nos primeiros ataques do Arenteiro. Senllas caídas na área de Dani Chimpín e de Igor, sen que Zulema González sinalase penalti. Os locais animáronse para gustar ao seu animosa afección. Intentárono cun pase de Martín para Igor e tamén a balón parado. Cun lanzamento de Dani Chimpín que parou con dificultades Óscar. Un remate de Borja desde fóra da área a punto estivo de sorprender ao meta barquense.

O empurre o Arenteiro á saída do descanso tivo premio. Nun saque de esquina que sacou Chimpín atrás para Brais Vidal, o centro chegoulle na esquerda a Rubén Arce para bater a Óscar Santín cun tiro cruzado raso. A alegría durou pouco. O veloz Raly aproveitou un mal despexe de Macía para anotar o tanto do empate ao minuto seguinte. O partido cobraba máis interese pero o ceo negro daba malos presaxios. Outra forte tormenta granizada, que retumbou en Espiñedo, fixo imposible continuar.

ARENTEIRO 1

Macía; Vilachá, Saúl, Portela, Martín, Padrón, Rubén Arce, Borja, Igor, Dani Chimpín e Brais Vidal (Adil min 66).

CD BARCO  1

Óscar, Sito, Deivis, Cristóbal, Omar (David González, min 54), Cassio, Ivi Vales, Rubén García, Raly, Iván Argos e Isi (Mitogo, min 60).

Goles: 1-0, min 51, Rubén Arce, tras centro de Brais Vidal. 1-1, min 52, Raly Cabral.

Árbitro: Zulema González González (Ourense). Amoestou a Portela, Martín e Borja e a Omar.

Incidencias: Espiñedo, cheo. Suspendido a falta de vinte minutos por unha tormenta de saraiba. O encontro comezou con 40 minutos de atraso por outra granizada.