Patrocinado por Patrocinadopor

Jealsa viches de gala e de etiqueta eco as conservas Rianxeira

Ramón Ares Noal
MONCHO ARES RIBEIRA / LA VOZ

SOMOS MAR

JEALSA RIANXEIRA

O novo deseño da súa embalaxe foi recoñecido co premio internacional Pentawards de prata

17 sep 2019 . Actualizado ás 05:00 h.

Jealsa acaba de cumprir 60 anos e para a ocasión vestiu de gala á súa marca matriz, Rianxeira, á que aplicou unha renovación integral nunha innovadora gama de conservas. Exteriormente, ofrece unha imaxe máis actual, cun logo moderno e unha etiqueta limpa. E interiormente inclúe un produto caracterizado pola sustentabilidade, cuns atúns e bonitos cuxas capturas están garantidas polas boas prácticas pesqueiras e co emprego de aceites ecolóxicos e ingredientes con sinal de excelencia.

A renovada imaxe das conservas Rianxeira xa mereceu unha distinción internacional: un Pentawards de prata 2019, certame de prestixio que recoñece os mellores deseños de packging .

Segundo fontes da conserveira radicada en Boiro, «todos os atúns e bonitos contan co recoñecemento do selo azul de MSC -Marine Stewardship Council, a certificación de pesca sostible máis esixente do mundo- ou son capturados con cana uno a un».

As apostas

Na nova gama de Rianxeira, da que forman parte enlatados de atún, bonito, mexillóns, salmón ao natural, mariscos, sardiñas e sardinillas, sobresaen apostas como o emprego do toque xusto de aceite ou o de auga mineral, para preservar «toda a jugosidad e o sabor dos produtos, pero desde unha perspectiva de sustentabilidade, conveniencia e saúde. Nas novas referencias tamén se atopa unha clara aposta polos ingredientes ecolóxicos, como parte do compromiso total da marca co medio ambiente, e pola excelencia nos ingredientes, como reflicte o emprego de flor de sal», apuntan fontes de Jealsa.

O presidente da compaña, Jesús Manuel Alonso, declarou que esta aposta confirma o compromiso activo da súa empresa «coa preservación da contorna que se evidencia en todos os niveis da nova gama de conservas de Rianxeira, márcaa referencia de tradición conserveira galega».