O Breogán leva o «Derbi do Miño» ante o Ourense por 81-54

LUGO

Alberto López

Os de Epi destacáronse no marcador tras un gran terceiro cuarto

01 oct 2020 . Actualizado ás 21:51 h.

O Breogán levou esta tarde o partido que inauguraba a 35ª edición da Copa de Galicia de baloncesto nun Pazo dous Deportes completamente baleiro de afeccionados. Nun partido intenso e marcado pola igualdade, o conxunto celeste impúxose dunha forma folgada por 81-54 ante o Clube Baloncesto Ourense, que resistiu ata o descanso.

O C.B. Breogán chegaba ao día de onte coa xa coñecida ausencia do base finlandés Roope Ahonen. O grandísimo tirador de 30 anos segue no seu labor de rehabilitación da lesión que lle afastou das canchas a principio de ano, aínda que xa realiza tarefas de adestramento co grupo. No Clube Baloncesto Ourense, non puideron contar con dúas das novas incorporacións, que aínda non están en Ourense. A primeira, Djordje Dimitrijevic, base-escolta serbio procedente dos Mercer Bears da NCAA, a liga universitaria estadounidense. O segundo, Adonys Henríquez, o dominicano, un aleiro procedente da liga arxentina.

COB e Breo enfrontábanse no desquite de leste mesmo partido hai exactamente un ano, no que os ourensáns vencerían aos lucenses. Na correspondente final de copa ante o Obradoiro, rematarían caendo, e os santiagueses proclamaríanse de novo campións.

A primeira parte estivo marcada pola igualdade no marcador. Ningún equipo podía despegar debido aos fallos no tiro por ambas as partes. Fóronse ao descanso con 33-32 no luminoso, un punto arriba o Breogán.

O Breogán pisou o acelerador tras o descanso e conseguiu a vantaxe definitiva

O gran terceiro cuarto dos xogadores de Diego Epifanio propiciou o despegamento do equipo celeste ao volver de vestiarios. Un parcial de +13 no inicio da segunda metade creou unha diferenza insalvable para os ourensáns. As perdas dos xogadores visitantes (cinco só no terceiro cuarto) axudaron a que os lucenses se afastasen cada vez máis, xa que aproveitaban os roubos por anticipación para saír rápido e anotar ao contraataque con facilidade. Sobreviviu o COB ao final dese fatídico cuarto grazas aos tiros libres, multiplicados polas varias faltas de Quintela en poucos minutos, o que provocou que o seu equipo entrase en bonus.

A porcentaxe de tiro foi outra das razóns da derrota dos ourensáns. Adam Sollazo, por contra, prendeu a mecha no terceiro cuarto con 10 puntos e 3 triplos, un refacho que non puido parar o conxunto de Gonzalo García.

Finalmente, o Breo impúxose por case trinta puntos, grazas a un gran partido de Adam Sollazo, Iván Cruz e Sergi Quintela, máximos anotadores dos lucenses.