O COB pecha o paso ao Breogán á semifinal da Copa Galicia

Discreta imaxe dos lucenses na súa volta ao Pavillón Municipal

16 sep 2019 . Actualizado ás 11:22 h.

Leite Río Breogán: ?Christian Díaz (6), Salva Arco (12), Quintela (6), Thomas de Thaey (5), Massine Fall (6) ? cinco inicial- Solouade, Mateo Sánchez, Dago Pena (13), Nogués (2), Nurger (2), Olah (10).

Ourense: Alvarado (12), Pluta, Edu Martínez (12), Van Wijk (8), Balaban (11) ? cinco inicial- Manu Vázquez, Wood (2), Figueras (6), Tshikaya (6), Ott (5), Serrano (4).

Árbitros: Cristian Martín, Laura Piñeiro e Roi Rilo. Expulsaron por unha dobre técnica ao técnico do COB, Gonzalo García de Vitoria.

Parciais: 19-14, 10-24, 13-13 e 20-15.

Incidencias: Pavillón Municipal de de Lugo. 1.500 espectadores.

Primeira vitoria do COB en pretemporada que adquire máis relevancia pola vitoria en si, pola capacidade competitiva do equipo ante un rival como Breogán e nun partido tan físico e esixente polo potencial do rival. Aínda que era un partido de pretemporada, as defensa de ambos os equipos impuxéronse claramente aos ataques e a intensidade de ambos demostrou que os dous querían gañar. E o choque tivo de todo, coma se fose un partido de liga con moito en xogo, emoción, bos momentos de xogo cobista en ataque e defensa, tensión e ata algo inusual como a expulsión no descanso de Gonzalo García de Vitoria, tras dúas protestas ao trío arbitral, que tivo unha actuación para esquecer con sucesión de erros e distinto criterio arbitral para ambos os conxuntos.

O COB soubo sobreporse ao electrizante de Dago Pena e impedir cunha defensa grupal e o liderado anotador de Edu Martínez o primeiro arreón local no primeiro cuarto (19-12). O control do rebote en ambos os aros era a mellor noticia dun conxunto espeso e carente de sistemas en ataque, pero con boa dirección de Alvarado e Figueras. O segundo cuarto foi o máis completo. Debutaron Ott e Wood, este último aínda perdido e o equipo mantívose sólido en defensa e no rebote e ofreceu minutos de calidade á hora de xogar en ataque. Un parcial de 0-12 foi o principio do dominio cobista, con Balaban e Edu Martínez con protagonismo en ataque e como sempre algún escintileo interesante de Tshikaya. A máxima foi de 12 puntos (24-36), ata que chegou a primeira técnica a Gonzalo que cortou o ritmo de partido ao equipo. Breogán naufragaba cun 15% de acerto no triplo e unha sucesión de erros en canastras doados que facilitaban que a vantaxe ourensá non perigase.

Nin tampouco no terceiro cuarto, a pesar de saír sen o técnico, expulsado en vestiarios e cun tiro libre máis posesión para Breogán. Foi un toma e daca con moito físico, pouco acerto no tiro de ambos os equipos e intentos de arreones locais. Pero o COB ía a menos en ataque e cunha defensa presionante a toda pista breoganista, unida a un plus de intensidade e agresividade en liñas de pase, o equipo lucense chegou a pórse por diante (58-57) a 3:14 para o final. Aí o equipo ourensán mostrou a outra boa noticia do partido, o saber xogar ante a adversidade e competir ben. Un triplo de Edu Martínez estratósferico ao límite de posesión e un dous máis de Van Wijk puxeron a puntilla ao triunfo final.