O Racing Vilalbés estrea a súa marcadora de triunfos en Somozas

LUGO

ALBERTO LÓPEZ

Os goles de Anxo e de Aitor deron a vitoria aos chairegos

08 sep 2019 . Actualizado ás 21:59 h.

O Racing Vilalbés estreou a súa marcadora de vitorias esta tempada na liga, e fíxoo nun campo difícil, o do Somozas. Os futbolistas de Simón Lamas mereceron o triunfo, xa que controlaron o partido desde o primeiro minuto ata o noventa. Na primeira entrega non estiveron acertados á hora de definir, pero si neutralizaron o xogo dos locais.

Na segunda metade, o cadro chairego intensificou o seu dominio, o que se traduciu en varias ocasións de gol por medio de Rey e de Buyo. No minuto 70 chegou a xogada clave do choque. Unha man de Ramsés foi sancionada con falta e cartón vermello, o que propiciou que o Somozas quedase cun futbolista menos.

Isto aproveitouno ben o Racing Vilalbés, que viu como dous xogadores que saíron do banco, Anxo e Aitor, marcaron os goles que lle deron a primeira vitoria na liga.

?David; Belengi, Ramsés, Rubén, Moya; Montaño, Luis, Uzal, Eloy; Carlos e Nuño. Tamén xogaron Torres, Mella e Belas

?

Javier Pita; Diego, Buyo, Vérez, Castro; Javi Varela, Jose Varela, Lamas, Caamaño; Fran e Diego Rey . Tamén xogaron Aitor, Anxo e Muíña

Goles: 0-1, min. 81, Anxo; 0-2, min.89, Aitor

Árbitro: Pedro Oreiro Hermida. Expulsou ao futbolista do Somozas, Ramsés, no minuto 70

Incidencias: Partido do grupo primeiro de Terceira División, que se xogou no Manuel Candocia

Os erros condenaron á Polvoreira ante o CD Choco

A Polvoreira regresou sen carga na súa visita a Redondela. A escuadra que prepara José Durán sucumbiu pola mínima (3-2) ante un CD Choco, que con esta vitoria se sitúa na zona nobre do grupo primeiro de Terceira División.

Comezaron ben os lucenses, que practicamente controlaron o partido ata que chegou o 1-0 do Choco. Este tanto lles afectou, e iso aproveitárono os locais para facerse co dominio do encontro. No entanto, a falta de dez minutos para o descanso volvéronse a igualar tórnalas. Nesta primeira entrega, a Polvoreira tamén puido marcar, xa que tiveron ocasións Rayco, Álex e Morades.

Nada máis comezar a segunda metade chegou o 2-0. A pesar desta adversidade, a Polvoreira non lle perdeu a cara ao partido. Durán colocou a Rayco en punta, movemento que foi clave para que o choque volvese ser dominado polos seus, que empataron, con tantos de Mosquera e de Rayco.

Cando parecía que podería chegar o terceiro dos lucenses, foron os locais os que volveron adiantarse. Co 3-2, a Polvoreira tivo opción de empatar, pero non acertou Morades nun man a man que tivo co porteiro do Choco.

Ao final, os tres puntos quedaron en Redondela.

?Cortegoso; Mario, Lazcano, Yago, Aitor; Carlos, Sergio, Adri, Félix; Fontán e Yerai. Tamén xogaron Tomás, Mato e Rancaño

?

Ángel Fraga; Álvaro, Martín, Jesús, Nico; Vidal, Morades, Álex Rey , Cris; Rayco e Mosquera. Tamén xogaron Castellano , Vesprini e Formoso

Goles: 1-0, min.27, Yerai Couñago; 2-0, min.46, Sergio; 2-1, min.55, Mosquera; 2-2, min.64, Rayco; 3-2, min.69, Félix Rial

Árbitro: Alfonso Alcalá Rey . Expulsou ao xogador local, Carlos Rodríguez, no minuto 86

Incidencias: Partido do grupo primeiro de Terceira División, que se xogou no campo de Santa Mariña, en Redondela