O Breogán sumou a primeira vitoria a domicilio en Lleida

Marta de Dios Crespo
MARTA DE DIOS LUGO / LA VOZ

LUGO

AXENCIA LOF

Distanciouse no marcador nos últimos cinco minutos tras un pulso igualado no Barris Nord

16 oct 2017 . Actualizado ás 13:37 h.

O Breogán tamén gaña a domicilio. Os de Natxo Lezkano impuxéronse esta tarde no Barris Nord ante un Lleida que se encomendou ao triplo para darlle a volta ao electrónico, mandar durante boa parte do encontro e rematar morrendo na beira. Os celestes tiraron de combinación, calidade e boneca para non soltar nunca aos cataláns e rematar asfixiándolles nos últimos tres minutos.

O mando era lucense nos primeiros compases. Os desaxustes locais en defensa pagounos caros o equipo de Comenge, onde só Mbaye parecía soster ao grupo con rocosidad atrás e puntería arriba. O Breogán superaba ao Lleida por 4-13 nos minutos iniciais grazas a unha última canastra de Arco, cando o técnico oscense pediu tempo. Forneceu efecto a charla desde o banco. Os anfitrións voltearon o marcador tras incrementar os niveis de agresividade defensiva e concentrarse no rebote. 25-17 ao rematar o primeiro parcial.

Ata o descanso, os de Comenge tiraron de triplos para ir por diante e aínda que os celestes non se distanciaron demasiado, por momentos parecían frustrados sen a clarividencia inicial. Os cataláns chegaron a ter unha vantaxe de nove puntos e ao ecuador ía cinco arriba (42-37).

Foi a cinco minutos do final do partido cando o Breogán meteu quinta e rompeu o partido desde a liña de tres, con tres triplos consecutivos (dous de Quintela e outro de Díaz). Brano sostivo a fe dos locais coas últimas rabexadas, pero o partido quedara sentenciado, 73-86.

Lleida, 73: Jarred (17), Sutina (5), Brano Dukanovic (14), Martí (8) e Mbaye (7) -quinteto inicial- Lafuente (4), Feliu (10), Rubin, Hermet (8), Stankevits.

Breogán, 86: Díaz (9), Arco (13), Loefberg (19), Rubio (4), Demetrio (14) -quinteto inicial- Cigoja, Antonio, Sulejmanovic, Stainbrook (15), Quintela (10)

Parciais: 25-17, 17-20 (42-37 ao descanso) e 17-21, 14-28