CHANTADA

ROI FERNANDEZ

O equipo de Fafián acaba a primeira volta cun triunfo ante o Obradoiro

18 ene 2020 . Actualizado ás 22:06 h.

O Ucoga Seguros CB Chantada sumou ante o Obradoiro Silleda a súa sétima vitoria consecutiva no grupo A-B de lígaa EBA, un resultado que o consolida na segunda praza da táboa clasificatoria. A intensidade defensiva e un Cristian Iglesias espectacular -estivo a un gran nivel nos lanzamentos de tres puntos- deron un merecido triunfo aos chantadinos, que tan só foron por detrás no luminoso co 2-3 iniciais.

Os discípulos de Alberto Fafián comezaron moi metidos no partido, o que propiciou que ao final do primeiro cuarto fósense cunha vantaxe de catro puntos. O segundo xa foi decisivo, e aí romperon o encontro os discípulos de Alberto Fafián, que non só neutralizaron ao seu mellor lanzador, Sigvaldi, senón que ademais estiveron a un gran nivel en ataque, circunstancia que se traduciu nunha vantaxe de 18 puntos ao descanso (38-20).

Na continuación deron un paso máis os xogadores santiagueses, que se achegaron no marcador, pero foi unha miraxe, posto que os chantadinos apertaron de novo o acelerador e practicamente sentenciaron o partido. A partir dese momento, os locais mantiveron a vantaxe e comezaron a dosificarse para a próxima xornada.

O adestrador, Alberto Fafián, eloxiou o traballo dos seus xogadores e destacou a importancia desta triunfo. «Estamos moi ledos, porque rematamos a primeira volta con dez vitorias e tan só tres derrotas, ou que nos achega ao noso principal obxectivo, que non é outro que a permanencia», comentou Fafián.

Un dos xogadores máis destacados do partido foi Cristian Iglesias , que anotou un total de 21 puntos.

?Gonçalo Tavares (4), Miguel García (9), Martín Rodríguez (16), Knezevic (5) e Cristian Iglesias (21) -cinco inicial- Tamén xogaron Rubén Pernas (3), Manu Sánchez (3), Barcos e Luis Guerra (3)