Os primeiros lotes de uva tinta e branca entraron esta semana nas súas instalacións
03 sep 2020 . Actualizado ás 19:43 h.Non só os pequenos e medianos produtores de Ribeira Sacra adiantáronse ao pistoletazo de saída da vendima por parte do consello regulador. Abadía dá Cova, unha das principais firmas da denominación de orixe, iniciou esta semana a recolección dalgunhas variedades autorizadas. Coincidindo coa vendima, e tras as oportunas probas ao persoal, a adega decidiu ademais abrir de novo ás visitas.
O luns entraron nos seus depósitos as primeiras caixas de merenzao, uva tinta que cultiva en viñedos propios na Cova. Desta variedade, de maduración previa á mencía, apenas se recollían mil quilos por campaña fai dez anos en toda a denominación. Na actualidade, a produción supera os 50.000 quilos.
Abadía dá Cova tamén inicio a recollida das variedades brancas, que adoita ser previa ás tintas para evitar que os viños se pasen de grao alcohólico. Na adega entraron lotes de albariño dos seus viñas da Cova, godello das parcelas que ten en Montefurado e algunha partida de branco lexítimo.