Un godello de Ribeira Sacra e outro de Valdeorras, entre os tres brancos españois que recomenda para Nadal o «Financial Times»

A selección leva o título de Brancos festivos


monforte / a voz

A prestixiosa crítica Jancis Robinson, master of wine desde o ano 1984 e colaboradora habitual do Financial Times, asina o primeiro dunha serie de reportaxes con recomendacións de viños para as festas do Nadal. Neste capítulo inicial, elixe 32 brancos de diferentes procedencias que non deberían faltar nas adegas dos seus lectores. Entre eles hai tres viños españois: os godellos Meiga (Ribeira Sacra) e Louro do Birlo (Valdeorras), e unha garnacha branca de Terra Alta (Os Outeiros do Ebro 2017).

A selección leva o título de Brancos festivos e está publicada no blogue da autora e na edición dixital do Financial Times. Jancis Robinson deixa para futuras reportaxes espumosas e doces. Nesta primeira entrega figuran exclusivamente brancos secos, ordenados en prezo ascendente. O máis alcanzable dos 32 elixidos é precisamente un dos españois: a garnacha branca que elabora en Terra Alta Adegas Abanico.

É un viño enfocado á exportación que no mercado británico -ao que vai dirixido a reportaxe- pódese adquirir por 9,25 libras, equivalente a algo máis de dez euros. A recomendación máis cara de Jancis Robinson para este Nadal é un borgoña de Mersault, que custa 45,60 euros a botella (sobre 51 euros). Meiga (13,95 libras) e Louro do Birlo (19,95 libras) sitúanse nunha franxa intermedia.

Meiga é o proxecto que puxo en marcha Antonio Lombardía tras a súa desvinculación de Pena dás Doas. Este godello elabórase na adega que acondicionou en Siós, en Pantón. A uva procede de viñedos situados nese municipio e en Quiroga, O Saviñao e Sober. A reseña que lle dedica a crítica británica faise eco da singularidade da viticultura heroica en Ribeira Sacra. Do viño di que é «delicioso pero estruturado» e que polo seu estilo «parece máis borgoñón que español».

Tanto ao falar de Maga como de Louro do Birlo destaca que se trata de viños a prezos moi atractivos no contexto internacional. Louro do Birlo é un dos godellos que asina en Valdeorras o rioxano Rafael Palacios, ao que Jancis Robinson cataloga como un dos elaboradores de culto españois.

Coñece toda a nosa oferta de newsletters

Creamos para ti unha selección de contidos para que os recibas comodamente no teu correo electrónico. Descobre o noso novo servizo.

Votación
25 votos
Comentarios

Un godello de Ribeira Sacra e outro de Valdeorras, entre os tres brancos españois que recomenda para Nadal o «Financial Times»