HEMEROTECA

lof

Os seus dous tantos non impediron que o equipo quedase sen puntuar o 23 de novembro do 2013

23 novs 2018 . Actualizado ás 11:11 h.

2013: O entón céltico Rafinha Alcántara asinaba o 23 de novembro do 2013 o seu primeiro dobrete coa camiseta do Celta . Tras estrearse como goleador celeste fronte ao Granada na terceira xornada de Liga , na catorce anotaba por partida dobre fronte á Real Sociedade en Anoeta. Aquel partido concluiría cun resultado de 4-3.

Carlos Vela, excéltico e verdugo dos de Luis Enrique naquela cita, abriu o marcador, pero un primeiro gol de Rafinha e outro de Álex López lograron darlle a volta momentaneamente. Despois foi o hispanobrasileiro o que ampliou a vantaxe ao 1-3 aos 57 minutos, pero Vela en tres ocasiones (minutos 60, 77 e 81) afundiu aos celestes.

Rafinha aínda marcaría un gol máis naquel curso 2013/2014, foi fronte ao Xetafe na xornada 25 e serviu para salvar un punto, do mesmo xeito que na estrea fronte ao Granada. Na súa segunda cesión en Vigo, logrou catro goles que incluíron tamén un dobrete, neste caso ante o Alavés; tamén marcou fronte a Mallorca e Athletic Club.