O Celta salvaba un punto épico ante o Xerez tal día como hoxe

La Voz VIGO

HEMEROTECA

LOF

A pesar de ir perdendo por 3-1 no minuto 80, os goles de Catalá e Aspas serviron para asinar un empate

16 oct 2016 . Actualizado ás 05:00 h.

2011: O Xerez foi un dos rivais que marcou a tempada do último ascenso do Celta . Lémbrase sobre todo o partido de volta, a remontada en Balaídos tras o penalti que custou a expulsión de Sergio (4-1 final) e que naquel momento era clave para o obxectivo de regresar a Primeira cinco anos despois. Pero a ida en Xerez tamén tivo a súa historia.

O Celta comezou aquel partido por diante grazas a un gol de David Rodríguez, pero pagou caros os nervios en forma de erros que lle condenaron a chegar ao descanso con 3-1 no marcador cun gol de Lombán e dous consecutivos de Oier en propia porta. Puntuar parecía xa imposible, e máis cando ese mesmo resultado se mantiña aos 80 minutos. Pero os goles de Aspas e Catalá na recta final (minutos 84 e 92) serviron para salvar un punto que sabía a gloria.

O once celeste naquel partido estivo formado por Yoel, Hugo Mallo, Oier, Catalá, Roberto Lago, Natxo Insa, Borja Oubiña, Álex López, Quique de Lucas, Mario Bermejo e David Rodríguez. Tamén tiveron minutos Jonathan Vila, Joan Tomás e o goleador Aspas.