Ningunha derrota pero só un triunfo céltico no Alcoraz

BANCADA DE RÍO

PABLO OTIN

A única vitoria do Celta no campo do Huesca foi en Segunda

03 mares 2021 . Actualizado ás 05:00 h.

En seis ocasiones visitou o Celta O Alcoraz e só unha saldouse con triunfo visitante. Con todo, nunca perdeu nese campo, senón que os cinco enfrontamentos restantes acabaron en táboas. É o caso do máis recente e único en que se viron as caras en Primeira, na tempada 2018/2019 na que os aragoneses xogaban na elite por primeira vez na súa historia.

Nese duelo do 3 de abril do 2019, o Celta sumaba un punto ao reflectir o marcador un 3-3 tras os 90 minutos. Brais Méndez e Iago Aspas puxeran ao seu equipo dous goles arriba, pero o Huesca deulle a volta en dez minutos e o único tanto de Boudebouz co conxunto celeste servira para rescatar un punto.

Xa no lustro do Celta en Segunda, enfrontáronse en catro ocasiones. Na tempada 2008/2009 empataron sen goles e na seguinte quedaron 1-1 con gol para os vigueses dun rival en propia porta. Da tempada 2020/2011 data o único triunfo vigués no Alcoraz, por 1-2 con tantos de Quique de Lucas e David Rodríguez. Xa no ano en que os de Paco Herrera lograrían o ascenso, volveuse ao empate: 1-1 con diana viguesa de Joan Tomás.

Pero a primeira visita do Celta a ese campo, tamén en Segunda, foi no curso 1980/1981: 1-1 e gol vigués de Manolo.