BANCADA DE RÍO

BORIS PEJOVIC

A selección de Luis de la Fuente impúxose por 0-2

16 oct 2019 . Actualizado ás 05:00 h.

O céltico Fran Beltrán volveu ser titular onte coa selección española sub-21, que afrontaba en Montenegro un partido oficial clasificatorio para a Eurocopa. O resultado foi de 0-2 para o combinado que dirixe Luis de la Fuente, que marcha primeira de grupo con tres triunfos.

Beltrán disputou 58 minutos antes de ser substituído por Gonzalo Villar. Os autores dos goles de España foron Aitor Buñuel e Marc Cucurella. Con este compromiso e o de Araujo esta madrugada remataban os duelos dos célticos.

O encontro entre España e Montenegro comezou con moito ritmo e cunha selección montenegrina que intentou ir polo partido e non se botou atrás, consciente de que só lle valía a vitoria para non verse practicamente fóra da Eurocopa, pero que se viu superada pola calidade de España, aínda que se defendeu mellor que no anterior partido disputado entre ambas as seleccións no que se viu superada por un dobrete temperán de Dani Olmo.

O combinado que dirixe Luis de la Fuente dispuxo das mellores ocasións e non tardou en pór a proba ao porteiro Dukic, que tivo que intervir tras un disparo afastado de Olmo e o posterior remate no rexeite de Andrés Martín, polo que volveu apostar o seleccionador español para ocupar a posición de dianteiro centro, que non ten un dono fixo.

Cucurella, que actuou outra vez de extremo esquerdo, fixo un remate picado chegando a un bo centro ao segundo pau de Ferrán Torres que se marchou alto, igual que o do lateral Aitor Buñuel no minuto 13, aínda que máis tarde este se resarciu. Montenegro tamén mostrou as súas virtudes con Skenderovic intentando facer dano por banda esquerda e co capitán Vukotic encargándose de xerar perigo nas xogadas a balón parado, pero non fixeron intervir ao gardameta Dani Martín.

Tras este inicio fulgurante, a velocidade baixou e España fíxose co mando do encontro ante unha selección montenegrina que cambiou o plan e cedeu a iniciativa. Cando o xogo parecía máis trabado, unha xogada a balón parado serviu a España para abrir o marcador no minuto 33. O combinado que dirixe Luis de la Fuente lanzou un córner en curto tras o que Fran Beltrán puxo un bo centro ao segundo pau, no que Aitor Buñuel gañou a partida ao seu defensor, Novica Erakovic, a pesar do seu 1,74 e realizou un gran remate picado ao segundo pau para pór o 0-1.

Montenegro intentou reaccionar tras o descanso e sorprendeu a España nos primeiros minutos cun Krstovic que dispuxo dunha boa oportunidade no primeiro pau, pero o seu disparo marchouse por amais da portería defendida por Dani Martín. A falta de acerto dos locais e o imperial partido de Eric García frustraron as opcións dos de Miodrag Vukotic.

Os españois reaccionaron e volveron mandar co balón fronte ao equipo montenegrino, que introduciu ata tres cambios nos primeiros dez minutos, refrescando a liña de tres por detrás do dianteiro, pero non cambiou a dinámica do encontro e foi España a que volveu facer dano.

A 'Rojita', que este martes xogou de branco, asinou a mellor acción de combinación do encontro cun bo recorte de Ferrán Torres cara a dentro, que deixou vendido ao seu defensor, e un pase filtrado a Villar dentro da área para que este, de costas, servise en bandexa o tanto a Cucurella, que asinou o 0-2 no minuto 62.

Este gol fixo moito dano a Montenegro, que acumula só tres puntos tras cinco encontros disputados, e España aproveitouno para durmir o partido co balón nos pés e só o debut de Ansu Fati no 79 activou o encontro.

O futbolista do Barcelona, que se deu un baño de masas no descanso facéndose fotos coa afección que se deu cita no Gradski Stadion, estivo moi activo partindo da banda esquerda e os seus compañeiros buscáronlle constantemente.

Fati estivo a piques de estrearse con gol tras un gran recorte dentro da área no último minuto de partido que desbaratou o gardameta Dukic. Finalmente, España non puido ampliar o marcador pero foise de Podgorica cun 0-2 que a coloca líder en solitario do Grupo 6 con pleno de vitorias e ningún gol en contra.

Ficha técnica:

0.- Montenegro: Dukic; Obradovic, Milic (Banovic, m.69), Drincic, Malesevic; Markovic (Grubac, m.84), Erakovic; Skenderovic (Kordic, m.46), Vukotic (Vucicevic, m.56), Stijepovic (Krstovic, m.56); Krstovic.

2 - España: Dani Martín; Aitor Buñuel, Eric García, Jorge Cuenca, Pedrosa; Lozano, Fran Beltrán (Villar, m.58); Ferrán Torres (Pozo, m.67), Dani Olmo, Cucurella (Ansu Fati, m.79); Andrés Martín (Dani Gómez, m.67).

Goles: 0-1, min.33: Aitor Buñuel. 0-2, min.62: Cucurella.

Árbitro: Halil Umut Meler (TUR). Amoestou aos montenegrinos Obradovic (m.16), Drincic (m.18) e Skenderovic (m.26).

Incidencias: Partido clasificatorio para o Europeo de 2021 disputado no Gradski Stadion de Podgorica (Montenegro).