BANCADA DE RÍO

ANDREA COMAS

Foi fronte ao Atlético de Madrid o 20 de setembro do 2014

20 sep 2022 . Actualizado ás 11:07 h.

2014: O 20 de setembro do 2014, Pedro Pablo Hernández anotaba o seu primeiro gol co Celta . Chegaba fronte ao l Atlético de Madrid a domicilio. Entón os colchoneiros xogaban aínda no Vicente Calderón.

Aquel primeiro tanto do Tucu como céltico non foi un máis, non só porque contribuíu a sumar o único punto que lograra o Celta como visitante do Atlético desde o regreso a Primeira ata ese momento, senón tamén porque o asinou de tacón, protagonizando o que nese momento se considerou unha obra de arte.

O gol de Hernández inauguraba o marcador aos vinte minutos, pero os branquivermellos o volteaban antes do intermedio grazas aos goles de Miranda e Godín. Ao comezo da segunda parte sería Nolito o encargado de facer o 2-2 definitivo para o equipo que naquela tempada dirixía Eduardo Berizzo, o gran valedor da fichaxe do Tucu polo Celta .

O once do equipo vigués compuxérono nese encontro Sergio -cunha actuación notable aquel 20 de setembro-, Hugo Mallo, Cabral, Fontás, Planas, Radoja, Orellana, Álex López, Krohn-Dehli, o propio Tucu Hernández e Larrivey. Nolito marcara saíndo desde o banco e tamén tiveran minutos sen ser da partida Jonny e Borja Fernández.

Nesa tempada o Tucu volvería marcar en Mestalla fronte ao Valencia, tamén salvando un punto (1-1). Na seguinte logrou un total de catro goles: dous en Liga (fronte a Real Sociedade e Betis) e dúas en Copa, ambos os fronte ao Atlético. En todas as ocasións nas que o arxentino marcou, o Celta sumou sempre. Esa circunstancia deuse tamén co seu único gol do ano seguinte, na vitoria 4-3 ante o Barcelona.

No curso 2017/2018, o último en que defendeu a camiseta do Celta , anotou ante Eibar e ante o As Palmas tanto na ida como na volta. De novo, todos eses encontros se saldaron con triunfo.