La Voz VIGO

BANCADA DE RÍO

1 - Salamanca-Celta de Segunda (8 de junio del 2008)
1 - Salamanca-Celta de Segunda (8 de xuño do 2008) 2982

Alejandro Menéndez deulle os seus primeiros minutos co primeiro equipo nunha partida fronte ao Salamanca o 8 de xuño do 2008

08 jun 2020 . Actualizado ás 08:38 h.

Aínda que en ocasións tende a confundirse o debut de  Iago Aspas co primeiro equipo co duelo fronte ao Alavés no que fixo a súa estrea goleador foi en realidade a súa primeira comparecencia en Balaídos, pero a segunda «cos maiores», como dicía el de neno sobre o soño que quería cumprir. O seu debut foi case xusto un ano antes, fronte ao Salamanca a domicilio e con Alejandro Menéndez como técnico.

En os días previos a aquel Salamanca-Celta do 8 de xuño do 2008, en Segunda, a posibilidade do debut dun mozo canteirán presentábase como un dos principais atractivos do encontro pola novidade. Sen nada en xogo -o equipo certificara a salvaciónsalvado e non tiña opción de nada máis-, aquel rapaz podería converterse no sétimo debutante do filial do curso e así foi. Naquel entón falábase del como «o irmán pequeno de Jonathan»; era un practicamente descoñecido -asiduos a Barreiro á parte- Iago Aspas Juncal.

As baixas do equipo para aquel compromiso, entre as que estaba o que logo sería compañeiro seu na selección española Diego Costa, levaron a o canteirán a debutar. Fíxoo como titular e Alejandro Ménendez deulle 60 minutos antes de ser substituído por Aicart. «Estou contento con que se dea unha oportunidade a xente da canteira e agardemos poder xogar algún minuto», comentaba Aspas na previa ao mesmo tempo que lembraba que o seu obxectivo era facer a seguinte pretemporada co primeiro equipo.

Iago exerceu de mediapunta ao non estar dispoñibles Canobbio e Larena. «Mostrouse con ganas de agradar. Non lle engurrou a responsabilidade. Habería que velo nunha serie de partidos consecutivos», dicía La Voz da súa participación ao día seguinte, outorgándolle a nota máis alta nese partido xunto co potero Esteban (un cinco, o equipo caeu 3-1 con gol en propia dos locais). Aspas foi asentándose aos poucos no encontro e aos 25 minutos xa forzou a primeira ocasión de gol celeste. O descaro que lle faltou nos primeiros minutos foino collendo co paso dos minutos. Tivo varias oportunidades de gol máis.

«Era un partido intranscendente pero intentei dar a cara. Fixen o que me dixo o adestrador e vinme bastante cómodo na posición de mediapunta, que é na que veño xogando no Celta B», comentaba Aspas xa tras o duelo. A crónica do partido dá conta de que o agora internacional con España recibiu unha dura entrada de Cristian Bustos, que logo sería compañeiro seu en Vigo durante tres tempadas.

O once celeste daquel partido completárono Esteban, George Lucas, Lequi, Agus, Noel Alonso, Michu, Vitolo, Núñez, Guayre e Perera. Tamén tiveron minutos Saes e Okkas. Doce anos despois, hai tempo que o canteirán fixo historia cos seus números no equipo da súa vida.