O Eirado dás Margaridas: unha casa grande do século XIX que aposta polo produto de proximidade

Alfredo López Penide
López Penide PONTEVEDRA

RESTAURANTES DE ALDEA

CAPOTILLO

Antes de que existise a moda do quilómetro cero, esta casa apostaba por unha filosofía de negocio que prioriza os produtos da zona

17 oct 2020 . Actualizado ás 12:38 h.

Cando a súa nai adquiriu unha casa rural do século XIX en Paradela, Poio, fíxoo coa intención de que fose o fogar de Marga González. «Desde o primeiro momento non a vin como vivenda, vina como restaurante. Estudei dirección de empresas hostaleiras en Santiago, estaba a traballar en hoteis e ocorréulleme transformar a casa neste restaurante. Estaba un pouco farta de viaxar e monteime O Eirado dás Margadiras», local cuxo nome fai referencia á horta que en orixe tiña o inmoble e á propia Marga. 

 Disto fai xa trece anos. Desde entón O Eirado dás Margaridas aposta polo produto local e de proximidade. «Agora está de moda o do quilómetro cero, que é algo que levamos facendo desde o principio. Isto é unha casa de comidas co produto da zona, non hai máis», remarca, á vez que recoñece que, iso si, xestaron unha evolución: «Empezamos cunha idea ata que me dei conta que o cliente demandaba outra cousa; logo comprendín que a idea que demandaba o cliente non me cara a feliz, rehíce a oferta gastronómica… E así, pouquiño a pouco, fomos adaptándonos ao que pide o cliente, pero que nos faga felices».

É por iso que non dubida en destacar que se trata de «un proxecto moi persoal no que, menos unha persoa que leva dous anos, estamos os mesmos desde que abrimos. É un proxecto moi vivo, moi dinámico». É algo que se percibe na propio carta, na que se combinan os pratos estrela que levan desde os comezos con outros que se van alternado, á vez que se xoga, e moito, coa suxestión do día.

 Entre os imperdibles atópanse a espetada de peixe sapo, o bacallau á prancha, a empanada de millo de zamburiñas, o variado de croquetas caseiras, o pito pamepero, que é unha receita familiar de Marga González… «Son pratos que fagamos o que fagamos teñen que estar na carta», incide. E todo rodeado dunha contorna privilexiada con vistas, xa non só a Combarro e, por extensión á ría de Pontevedra, senón tamén ao monte Castrove. «Estamos nunha aldea detrás do monte da Caeira. Parece mentira que só nos separen catro quilómetros de Pontevedra e esteamos rodeados de leiras», sinala. E aproveita para resaltar a paz e o acougo que se respira, en gran medida, polo amplo xardín de que dispón O Eirado dás Margaridas. «É ideal para desconectar».

CAPOTILLO

Penetrarse no Eirado dás Margaridas é facelo en unha casa grande de outrora onde a decoración, ata certo punto minimalista, resalta a beleza da pedra, e onde as diferentes dependencias transformáronse en comedor. Non é de estrañar que atraia tanto aos que buscan algo diferente, pero tamén a aqueles que desexan gozar dunha comida en familia.

A proposta de Marga González resiste nuns momentos críticos para o sector debido á pandemia do coronavirus, polo que non dubida en agradecer «a toda a xente que está a vir a comer. Desde que volvemos do confinamento, a xente estase portando estupendamente».

  • Prezo medio: 30-35 euros