«A pandemia está a acabar coa dieta mediterránea»: seis receitas para volver comer san de xeito apetecible

L. G. V.

MÁIS ACTUALIDADE

A incerteza, o hastío e o estrés están a afectar na alimentación, un dos valores máis prezados do noso país. A continuación, un ramallete de ideas para volver collerlle o gusto a eses pratos tan cargados de nutrientes como de sabor

04 novs 2020 . Actualizado ás 10:28 h.

Tardaba en chegar o titular. O caos provocado pola pandemia, de xeito case inevitable, íase facer notar na alimentación dos españois. As dietas atlántica e mediterránea son dúas dos grandes alicerces que sustentan o feito de que o noso país se atope sempre entre os máis lonxevos do mundo. Como advirte o doutor Nicolás Romero , da Unidade de Nutrición Avanzada do Hospital Vithas Pardo Aravaca de Madrid, o covid-19 «está alterando o xeito de alimentarse» e que, mesmo, «está a acabar coa dieta mediterránea».

«Comemos peor e de xeito máis desordenado a pesar de que unha boa alimentación nos protexe fronte ao virus. O confinamento, as limitacións de mobilidade e os cambios no noso xeito de vivir e de traballar, están dando a puntilla á xa maltreita dieta mediterránea», afirmou o doutor, autor do libro Comer ben para ben estar ben, como recolle Europa Press.

«Unha dieta positiva combina os alimentos favorables que resultan imprescindibles para potenciar a saúde», indica, resaltando que unha boa alimentación se consegue cunha boa base de orixe vexetal, complementada con outros alimentos que achegan proteínas, acedos grasos esenciais, micronutrientes e fitoquímicos bioactivos.

Partindo da premisa de que para comer ben non é necesario sufrir a penitencia de vivir a acelgas fervidas, propomos cinco pratos que serven de ideas útiles, sinxelas, sas e, sobre todo, ricas nestes momentos nos que chiscarlle o ollo ao estómago é case tan importante como respirar ese aire que, parece, podemos volver perder.