A resposta definitiva ao que Google di que queremos saber: ¿Que é o cachopo?

José Luis Bernárdez, de Casa Chema, o restaurante ovetense co premio ao mellor cachopo de España, revela o seu segredo para facer a receita perfecta do «irmán maior do San Jacobo»


Fabada, arroz con leite e cachopo. É a santísima trinidad da gastronomía que busca un turista cando chega a Asturias. O prato de fabes e a sobremesa son talvez algo máis accesibles aos padais no resto do territorio español. Con todo, o cachopo aínda espera celoso o momento de dar o salto aos restaurantes fóra das terras de don Pelayo. Talvez sexa a súa ocasión o 2019, xa que ao parecer os españois están ávidos de coñecer en que consiste esta especie de San Jacobo con tenreira (ou o que para Ferrán Adriá  non deixa de ser, segundo as súas palabras, «unha especie de croqueta»). Sexa como for, o caso é que a pregunta «¿que é un cachopo?» coouse no ránking en grao sumo buscado de Google este ano.

Aínda que posiblemente azuzado polo caso do Rei do cachopo, el mediático crime da noiva dun controvertido empresario que puxo de moda este prato en Madrid e que está detido polo asasinato da súa parella, o certo é que todos queren coñecer en que consiste este prato. E ninguén mellor que José Luis Bernárdez, do ovetense Casa Chema, para explicalo. O cachopo deste restaurante ten a honra de ter sido premiado, leste mesmo ano, como o mellor de España. Así que tomen nota. 

O primeiro que deixa claro este cociñeiro aos detractores do cachopo, eses que aseguran que é o mesmo que un San Jacobo, é que, en tal caso, «o cachopo será o seu irmán maior, pola personalidade do produto». E á lea. ¿Que leva exactamente este prato? Sempre tres ingredientes indispensables: tenreira, xamón e queixo. Pero a partir de aquí, facelo apetitoso e atractivo é outro cantar. En casa Chema, explica Bernárdez, utilizan «tenreira asturiana, moi saborosa e tenra; xamón serrano da Alpujarra, que ten un punto moi característico de sal; e un bo queixo de vaca de leite cru que emulsionamos para que conserve o seu sabor pero non enmascare o do resto de produtos». Ademais, comenta o chef, «tamén lle pomos unha xema de ovo. Pero isto xa é unha licenza poética».

Segundo o experto, a ortodoxia en materia de cachopos non é algo que lle preocupe en exceso. É máis, recoñece que durante longo tempo, moitos restaurantes asturianos engadíanlle champiñóns e espárragos e recoñece que é unha mestura potente que está riquísima. El mesmo insiste en mencionar que no rebozado, outra das partes crave para conseguir unha receita perfecta, tamén segue un modus operandi particular. «Nós, para que quede ben seco, pómoslle rebozado de castaña e fariña branca de millo. A partir de aí, meteríase o cachopo en abundante aceite de oliva moi quente e listo para comer». ¿Para beber? Bernárdez teno claro: «Sidra seca ou viño tinto. Eu, de feito, prefiro esta última opción».

Isto é o que buscamos os españois en Google

LA VOZ

Rosalía, o Mundial de Fútbol ou como funciona Tinder: isto é o que o buscador di de nós

¿Como facer a declaración da renda 2018? e ¿Que é o cachopo? son as preguntas que máis tendencia marcaron no buscador de Google en 2018 en España, onde tamén destacaron o Mundial de Fútbol e personaxes como Rosalía.

Google compartiu a súa recompilación «O Ano en Procuras do 2018», que recolle as tendencias de procura realizadas polos españois e que «ofrece unha perspectiva única dos momentos máis importantes do ano», como informou a compañía.

Este ano, as procuras en España reflicten o interese por concursos musicais e realities en televisión española (Eurovisión, Gran Hermano VIP, Operación Triunfo), acontecementos políticos, como a moción de censura e a folga do 8 de marzo; preguntas prácticas sobre como facer torrijas de leite ou como funciona Tinder, do mesmo xeito que información sobre personaxes como Rosalía e Freddie Mercury.

Seguir lendo

tamén en sabe ben

Coñece toda a nosa oferta de newsletters

Creamos para ti unha selección de contidos para que os recibas comodamente no teu correo electrónico. Descobre o noso novo servizo.

Votación
11 votos
Comentarios

A resposta definitiva ao que Google di que queremos saber: ¿Que é o cachopo?