Uber Eats acaba de lanzar a súa opción de almorzo en España; en Galicia xa hai cafeterías e pastelerías que envían os seus produtos a casa ou ao traballo á mañanciña

Laura G. del Valle

Na guerra do delivery ninguén se quere quedar nas trincheiras. Just Eat ou Glovo cada vez buscan estratexias máis agresivas coas que conquistar a un cliente que non fai máis que incrementar os seus pedidos de comida a domicilio, fronte ao que ata hai pouco era o máis habitual: entrar nos fogóns ou, en caso extremo, tirar de tápers de mamá. Esta tendencia chega xa a límites que noutros tempos resultasen, polo extravagante, incomprensible. O caso é que esta mesma semana Uber Eats, a versión de comida a domicilio desta aplicación para compartir traxectos, lanzaba a opción almorzo en Madrid e Barcelona (chegará ao resto de cidades onde xa opera Uber en breves), coa súa consecuente ampliación do horario de servizo: desde as 8 da mañá.

Os galegos, sobre todo os millennials, quen máis gozan do aquí e agora que estas plataformas fan posible, non terán aínda a oportunidade de gozar deste servizo de Uber. Con todo, plataformas como Deliveroo si ofrecen xa este tipo de servizos, como no caso da Coruña, onde traballa, por exemplo, con Bonilla á vista. Así calquera residente da cidade herculina pode gozar dun chocolate con churros sen pórse ata arriba de aceite. 

O certo é que, á espreita, moitas pastelerías e cafeterías sumáronse ultimamente a ofrecer este servizo na comunidade, e estalles saíndo moi rendible. Tanto que mesmo hai xa empresas en Galicia que naceron exclusivamente coa vontade de dar aos seus clientes os mellores almorzos. Todo un negocio que non deixa de darlles alegrías. No caso do obrador Ledicias (Viveiro), Jessica Rodríguez, a súa propietaria, explica que hai xa algúns anos que lles funciona á perfección este servizo a domicilio, aínda que sobre todo, os clientes recorren á súa repostería creativa en momentos de celebración. «Para dar o parabén por un nacemento, un aniversario, o día do Pai... É unha solución perfecta para sorprender e agradar a un familiar e un amigo». 

Ademais, comparte con Silvana Sieiro, ao mando de Faragullas , unha tenda de repostería da Coruña, a percepción de que cada vez son máis os galegos que fan pedidos de almorzo... ao traballo. Ben porque non tiveron tempo de facer a comida máis importante do día en casa ou porque queren ter un detalle cos seus compañeiros. «É xenial porque chegamos a xente que non é do noso barrio e que senón xamais nos coñecería». E para trasladar bolos, brownies, muffins e demais produtos? Os mozos de VanEnBikke, que levan en bicicleta os pedidos a recado. Isto era o século XXI.