Seis receitas que coroan a cociña cubana

LILIANA GUERRA ABAD / S. a

SABE BEN

Descobre como facer en casa estes pratos típicos da gastronomía da illa. Con estes caldos, arroces e carnes, preparados á caribeña, sorprenderás á túa familia. Estas elaboracións conteñen alimentos variados ricos en proteínas. ¡Ponlle sabor e a gozar!

02 ago 2021 . Actualizado ás 13:31 h.

Arroz congrí con frijoles negros ou colorados

A súa elaboración depende da rexión en que o pidas. Primeiro abrándanse os frijoles e se sazonan cun bo sofrito feito con allo, cebola, pementos e figa. Logo engádese o arroz e o sal; déixase cocer uns 10 minutos máis para que absorba todo o sabor.

Porco asado: Ensartado ou ao forno

É, por excelencia, unha das comidas típicas máis populares e saborosas. Elabórase fundamentalmente durante as festividades de Fin de Ano, pero tamén se pode degustar en restaurantes ou como parte dun bocadillo. Se hornea a 150°C durante dúas horas e media. E se faise ensartado, ásase ao carbón durante unhas seis horas. O prato acompáñase con yuca, e engádeselle ao gusto un rico majado feito con aceite, allo machucado, sal e limón ou vinagre. O que o proba, repite.

Potaxe de frijoles negros servidos con arroz branco

Abranda os frijoles na pota a presión durante 45 minutos. Feixe un bo sofrito con allo, cebola, guindillas picantes e doces, sazón completo e sal. Deixa cocer 10 minutos para que absova todo o sabor e listo.

Arroz con pito: O prato que non falta

Primeiro férvese o pito e logo se saltea ata que quede dourado. Se sazona con sal, pementa, cebola, allo e un chisco de figa. Despois, engádese o arroz ao caldo, o pito, o sal e mestúrase con azafrán ou salsa de tomate. Cocíñase ata que o gran absorba todo o caldo. E para rematar, déixase a lume lento durante 15 minutos e ... ¡á mesa!

Caldosa a base de viandas e especias

O caldo faise con carne de porco e de tenreira, boniato, yuca, plátano, pataca e millo. Nunha pota cócense os anacos de carne cun hojita de loureiro. Logo agrégase o resto e prepárase un sofrito con manteiga de porco ou aceite, allo, cebola, pementos, figa e orégano. Engade sal, pementa e deixa cocer durante 45 minutos. É toda unha delicia e sérvese quente.