Plans gastro para gozar agosto

Marco Soriano de Tejada

SABE BEN

En Galicia, este mes sempre foi o da gastronomía por excelencia. Pero este ano moitas festas populares viron reducido a súa capacidade ou mesmo se cancelaron. Dámosche ideas para que montes a túa sen aglomeracións

01 ago 2021 . Actualizado ás 05:00 h.

O tempo que estamos padecendo este verán obríganos a expornos alternativas diferentes ao típico día de praia. Os veraneantes gourmets que botarán de menos moitas das festas populares dedicadas á gastronomía, que non desesperen, pois hai unha serie de actividades alternativas que lles farán gozar xunto á súa familia e amigos.

Se o que buscas é algo íntimo, nada mellor que reservar en Albarari Stella Polaris. Eles organizaranche un pícnic con todo tipo de detalles para poder gozar dunha agradable comida campestre entre os seus propios viñedos nas Rías Baixas, moi preto de Sanxenxo . Á tardiña poderás observar as estrelas cun telescopio desde a porta do teu cuarto. Pero non é un cuarto ao uso, é unha burbulla transparente que che permitirá conciliar o soño mirando ao ceo. Ademais, ao día seguinte levaranche o almorzo á túa burbulla, para que non deixes de estar nin un segundo en contacto coa natureza.

En Portugal.

Un plan parecido, en pleno parque natural da Serra dá Estrela, en Portugal , é o que nos ofrece Casas dá Lapa, na pequena localidade de Lapas do Dinheiro. No devandito establecemento, prepáranche unha cesta con todo o necesario para que fagas un pícnic nunha das numerosas rutas de sendeirismo próximas ou mesmo a beiras do río Mondego. Á volta, para refrescarche, dispós de dúas piscinas e un spa, pero nada mellor que meterse debaixo da fervenza privada que ten o hotel. Para rematar a xornada, goza dunha cea no seu restaurante gastronómico no que seguro que o novo chef Tiago Gonçalves sorprenderache. Se é fin de semana, podes coincidir cun jantar vínico consistente en maridar os pratos de Casas dá Lapa cunha recoñecida adega portuguesa, antes de descansar nos seus exclusivos cuartos integrados en edificios de arquitectura popular da zona.

En Bluscus dispoñen de distintos barcos para distintas actividades. Talvez una das máis mariñeiras sexa dar un paseo en barco polas bateas da ría de Arousa. Ensinaranche todas as artes tradicionais de pesca e poderás baixar aos camarotes para comprobar in situ como descansaban os mariñeiros despois de recoller as nasas e a rede de cerco coa que pescaban as sardiñas. Pero tamén poderás gozar a bordo, despois de achegarche a unha batea, dos famosos mexillóns da ría regados con albariño das Rías Baixas.

En San Vicente

Pero se os barcos che marean, nada mellor que ser un mariñeiro en terra na praia da Barrosa, onde se atopa o Náutico de SanVicente . Esta peculiar sala de concertos recuperou a súa esencia de hai anos coas restricións da pandemia. Nun ambiente máis relaxado e con menos asistencia de público, continúan co cartel oculto e a súa programación de concertos sen desvelar. Por suposto todos eles se realizan no exterior, co Atlántico de fondo e sentados en mesas. Como novidade, o chef Pepe Solla con tres Soles Repsol e unha estrela Michelin, este ano pon a nota gastro cun corner da Radio, o seu restaurante low cost de Santiago. Cunha proposta desenfadada, Pepe chegou a un acordo co seu amigo Miguel de la Cierva, propietario do local, para maridar música e gastronomía, unha fórmula que xa funcionaba con éxito en edicións pasadas de Portamérica, suspendido polas circunstancias actuais.

Nun escenario privilexiado, coa ría de Arousa como pano de fondo, desenvólvense un ano máis As Tardes do Atlántico de Martín Códax , un evento que busca ofrecer unha experiencia totalmente atlántica a todos os que se acheguen á súa terraza. Nesta edición, cociñeiros de diversas zonas de Galicia daranse cita na terraza da cooperativa para pór en sintonía aos participantes coa contorna oceánico da terraza da adega, unha proposta gastronómica desenfadada e arraigada no territorio, co albariño como coprotagonista. Serán moito e moi variados os estilos de cociña que terán cabida neste ciclo de catas que se celebrarán as tardes dos mércores de agosto. Os asistentes poderán saborear a calidade dos produtos tradicionais da zona reinventados a través de elaboracións que, ademais de respectar a materia prima, achegan notas mexicanas ou peruanas e de fusión do outro lado do Atlántico. Estas propostas gastronómicas serán unha maridaxe perfecta e innovador co que acompañar os diferentes viños da cooperativa, albariños cultivados e elaborados no Salnés.

Tamén aires atlánticos, pero esta vez na costa gaditana, son os que respirarás se che achegas a Veranea na adega Tío Pepe. Se che decantaches polo sur como destino vacacional, estas adegas de Xerez teñen programados para o mes de agosto unha serie de concertos tan variados como Ana Torroja, Víctor Manuel ou Rosario, entre outros. Tras os concertos, poderás gozar dunha velada única ceando nalgún dos espectaculares espazos da adega, en patios ou xardíns entre parras e botas centenarias. Pero se o teu é a alta gastronomía, apúntache ao evento Cea das Estrelas, unha proposta única, da man dos mellores chefs estrelas Michelin nacionais, maridando exclusivos pratos cos viños máis selectos de Adegas González Byass.