CONTIDO PATROCINADO

Desde Queixarías do Eume proponnos deliciosas combinacións para degustar os seus queixos procurando fuxir do clásico e apostando por sabores rompedores

É un dos alimentos máis consumidos do mundo e o seu abano de variedades é tan grande que en ocasións custa diferenciar cal convén e cal non segundo que situación. Falamos, como non, do queixo. A súa versatilidade é inmensa: diferentes formas, texturas, aromas, sabores e usos fan que o abano se abra ata límites insospeitados, xa que con todas as variedades que hai no mundo poderiamos estar a degustar novos queixos ata o fin dos nosos días. De feito, ese sería o soño de moitos turófilos, que é como así se chama aos apaixonados do queixo.

Desde Queixarías do Eume fixeron unha selección clasificando os seus queixos por intensidade para propornos con que maridarlos. Porque aínda que o queixo por se só é unha delicia para calquera padal, nunca está se máis saber con que acompañalo para triunfar máis se cabe cando temos invitados en casa ou cando queremos darnos unha homenaxe a nós mesmos. En xeral, desde Queixarías do Eume poden presumir de que os seus queixos se caracterizan polo seu sabor suave e o seu cremosidad, o cal permite que sexan moi versátiles á hora de cociñar xa que non teñen aromas demasiado marcados.

Queixos de pasta branda

Hai tres queixos que destacan nesta categoría: o Doa do Castro, o Queixo de Teto e o afumado ‘A Zoca'. Os tres combinan á perfección con marmeladas de pemento, higos ou dátiles. Estes sabores non tan convencional non camuflan para nada o sabor do queixo, senón que fan que a combinación resulte moi equilibrada ao padal.

Aínda que a idea é escapar do clásico, non convén desmerecer as súas versións de maridaxe doce como é o caso do mel ou o marmelo e da maridaxe salgada que adoita ser o combinalo con anchoas ou froitos secos.

Estes tres queixos son tamén moi agradecidos no cociñado. Por exemplo, en salsa fundida para acompañar carnes asadas ou á prancha, pero tamén fan unha combinación interesante ao mesturalo con sopapos ou con polbo. O seu toque graso e o seu sabor lácteo lixeiramente acedo e salgado, ademais da súa textura branda e cremosa dan moi bo resultado á hora de fundir.

O de «A Zoca», caracterizado polo seu sabor afumado, é perfecto para unha pizza. Achégalle un sabor especial e diferente ao que habitualmente asociamos a unha pizza tradicional.

Como todo queixo, a maridaxe líquida non se pode desatender. Estes tres queixos empapan moi ben con cervexas, viños espumosos galegos ou vermús. Precisamente, o carácter graso do queixo e a súa acidez de tipo lixeiro encaixan armónicamente co amargor a burbulla e a acidez dese tipo de bebidas.

Buscas unha recomendación coa que triunfar cos teus invitados? Proba a elaborar unha empanada de zorza con Queixo Teto. quedarán sen palabras.

Queixos curados

«Miradoiro do Eume» é o queixo curado de Queixarías do Eume. Se o que buscamos é non complicarnos, hai que ir ao doado: regalo con aceite de oliva virxe extra e un pouquiño de orégano. Que queremos ir máis aló? Pois cociñado nunha fondue ou engadíndoo rallado a un sandwich. Ao ser un queixo de pasta dura é moi agradecido para rallar.

Desde Queixarías do Eume cóntannos que o seu queixo «Miradoiro do Eume» é “o máis orixinal e diferente de todos os nosos produtos. Foi unha aposta arriscada xa que en Galicia estamos acostumados aos queixos de pasta branda e apostamos por iso como queixo de ata un ano de curación cun sabor gustoso, soluble e cunha sensación en boca completa: manteiga evolucionada, tostados, froitos secos… todo iso combinado con cheiros complexos: lácticos envellecidos e sabor intenso”. Para eles, incluír no mercado queixos de pasta dura foi unha aposta na que confían firmemente. E non se equivocaron.

Que lle acompaña mellor en formato líquido a «Miradoiro do Eume»? Pois con viños doces ou un espumoso doce para contrastar sabores. Tamén vai ben con viños máis fortes como pode ser un mencía.

Requeixo

Se hai un produto 100% naturais e galego por excelencia ese é o Requeixo. Aínda que ten moita cabida habitualmente na repostería, o máis estendido é saborealo con mel ou azucre. Como degustalo achegando un toque especial? Desde Queixarías do Eume confésannos este pracer culpable: con galleta mariñeira untada con requeixo e adornada con salmón afumado. ¡Unha delicia!