CONTIDO PATROCINADO

Que hai máis galego o licor de herbas? Imaxínascho nun mojito?

O mojito é un dos combinados máis famosos e elaborados cada verán, protagonistas de vodas, festas e verbenas. A este cóctel cubano caracterizado por elaborarse principalmente con ron, neste caso, déuselle un toque galego, co licor de herbas d´Vizhoja PREMIUM. Ademais, substitúe a tradicional hierbabuena, ou talvez menta, pola herba luisa.

Conta a lenda, que anteriormente ao mojito chamábaselle o Draquecito, derivado do nome do pirata Francis Drake. Esta receita, orixinalmente, levaba augardente de cana no canto de ron. E é que, en realidade, este combinado volve dalgunha forma ás orixes, que se substitúe o ron polo licor de herbas d´Vizhoja PREMIUM.

Este cóctel , titulado “Herba Luisa”, foi elaborado por Diego García García, o terceiro premiado no I Concurso de coctelería, organizado pola Escola de Hostalería Carlos Oroza e Adegas Marqués de Vizhoja.

Disfruta de un consumo responsable. Licor de hierbas d´Vizhoja 35 vol%.
Goza dun consumo responsable. Licor de herbas d´Vizhoja 35 vol%.

A continuación explicámosche a forma máis doado de como facer o mojito.

Ingredientes:

  • 4 cl Licor de herbas d´Vizhoja PREMIUM
  • 2 cl Azucre moreno
  • 3 cl Monín de froita da paixón
  • 1/2 Limas
  • Herba luisa

Elaboración:

  • Nunha coctelera engadimos os ingredientes mencionados anteriormente a excepción o monín de lima, ademais de 8 cubitos de xeo, axitamos e servimos e rematamos co monín de lima.

Presentación:

  • Decoramos cun gajo de lima e herba luisa.