O menú rico e saudable máis rápido do mundo

L. G. V.

SABE BEN

Reyes Picardo e Eduardo Burgos son expertos en preparar deliciosas receitas nun par de minutos. Se non che gusta cociñar, ou non tes tempo, aquí propómosche dous entrantes, un principal e unha sobremesa cos que ser o perfecto anfitrión sen darche conta

26 feb 2021 . Actualizado ás 10:18 h.

 Nin lle gusta a todo o mundo nin ten por que. Hai veces que parece que a cociña se convertese nunha afección obrigatoria, cando todo o mundo ten dereito a dicir que detesta pasar horas entre vinagretas e enharinados. Cousa distinta é encher o buche, claro. Non adoita escoitarse iso de «Por favor, ponme unha leituga sen aderezar» ou «Para comer apetécenme uns espaguetes... sen salsa». Por iso, para aqueles que, como todo o mundo, gocen de pratos ricos pero non se atopan cómodos na cociña, Reyes Picardo e Eduardo Burgos,  autores do blogue Receitas Express teñen o menú completo máis rápido e saboroso. E como o nome da súa web indica, son expertos na materia,

Moitas veces, ser capaz de solucionar unha comida rica e saudable consiste basicamente en ter un pouco de organización e amplitude de miras. Con isto referímonos a ter sempre na neveira ovos cocidos, por exemplo, optar por legumes de bote e darlle oportunidade a electrodomésticos como o microondas tamén para preparar pratos de categoría. Serve para algo máis que preparar palomitas. 

Nin os dous entrantes nin o prato principal requiren máis de dez minutos de preparación. No caso da sobremesa, buscamos unha proposta que normalmente é laboriosa e obríganos a pasar varias horas entregados á causa para demostrar que pode facerse nun pispás, co seu ratito de forno, iso si.

Hummus de remolacha e alfabaca

  • 200 gr. de garavanzos cocidos
  • 200 gr. de remolacha
  • Zume de medio limón
  • 1 cucharada de tahina
  • 3 cucharadas de aceite de oliva virxe extra
  • 10 gr. de alfabaca
  • Figa
  • Sal
  • Sementes de sésamo
  1. Lavamos os garavanzos e reservamos
  2. Esprememos o zume de medio limón e reservamos para máis tarde
  3. Collemos o vaso dunha boa batidora de man
  4. Botamos nel os garavanzos
  5. Engadimos a remolacha
  6. Incorporamos o zume de medio limón
  7. Pomos unha boa cucharada de tahina
  8. Dámoslle toque de sal
  9. Pomos un belisco de figa
  10. Engadimos un bo chorro de aceite de oliva virxe extra
  11. Batemos durante un minuto ata atopar a textura desexada (ver vídeo)
  12. Presentamos nun bol
  13. Espolvoreamos con sementes de sésamo
  14. Decoramos cunhas follas de alfabaca

Salpicón de lagostinos

  • Pemento verde
  • Pemento vermello (a metade se é moi grande)
  • Cebolleta (unha enteira se é pequena, media se é das grandes)
  • 2 ovos duros
  • 1 tomate maduro
  • 30 Lagostinos cocidos (tamaño mediano)
  • 1 lima
  • Sal
  • Pementa
  • Aceite de oliva virxe extra
  1. Cocer dous ovos durante 10 minutos; mellor se xa temos este paso solucionado
  2. Deixar arrefriar
  3. Pelar os ovos e reservar
  4. Lavar e cortar todas as verduras en brunoise (daditos pequenos). *Pemento vermello; se é moi grande podes utilizar só a metade. O pemento verde usamos italiano, achega un sabor diferente, máis fresco e é perfecto para ensaladas. O tomate, o ideal é que estea maduro pero sen pasarnos.
  5. Pelar os lagostinos previamente cocidos. Para ir máis rápido o mellor é compralos conxelados e cocidos. Cortámolos.
  6. Picar os ovos duros en anacos pequenos.
  7. Pór nun bol todos os ingredientes
  8. Aderezamos coa lima, o aceite a pementa e o sal

Pescada con gambas e gulas

  • 300 gr. filetes de pescada conxelados
  • 200 gr. gambas conxeladas
  • 200 gr. gulas
  • 1 vaso veu branco
  • 1 dente de allo
  • folla de loureiro
  • Mostaza
  • Sal
  1. En primeiro lugar elixiremos ben a fonte de cristal que utilizaremos para cociñar. Necesitamos que sexa unha fonte que aguante ben a calor, por exemplo una de forno, pero ten que valer para o microondas. Se tedes un recipiente de cociña ao vapor será perfecto.
  2. Unha vez elixido o recipiente, botamos o vaso de viño branco, a folla de loureiro, e o dente de allo pelado (tamén se pode picar en láminas e pólo xunto co peixe máis adiante, dará máis sabor).
  3. Distribuímos o peixe por toda a superficie da fonte, evitando que haxa anacos que queden amais doutros.
  4. Rematamos a pescada con sal ao gusto e un chorrito de aceite.
  5. Botamos as gulas e as gambas por amais . Nós comprámolas conxeladas e así sempre temos no conxelador dispoñibles para preparar esta receita se non nos apetece moito cociñar.
  6. Engadimos a mostaza por amais do peixe ou ben nunha esquinita se non lle gusta a todos os teus comensais.
  7. Metemos no microondas a fonte con todos os ingredientes a máxima potencia, durante 5 minutos. *Se sabes que vas facer esta receita, deixa que a pescada se descongele unhas 4 horas antes ou a noite anterior. Así reducirás o tempo no microondas.

Torta fina de mazá

  • 1 masa de hojaldre, que será a nosa masa da torta de mazá
  • 2 mazás pequenas ou 1 grande. *Calquera variedade será boa elección. As golden son máis harinosas e van moi ben para este prato.
  • 100 ml. marmelada de albaricoque ou pexego
  1.  Precalentamos o forno a 200ºC
  2. Lavamos as mazás e as descorazonamos
  3. Dividímolas en dous e cortamos láminas moi finas. Reservamos.
  4. Sobre unha rejilla para forno pomos o papel especial para forno e sobre ela desenrolamos a masa de hojaldre
  5. Furámola cun tenedor sen medo, que quede completamente furada, isto axudará á masa no forno
  6. Colocamos as láminas da mazá de fóra cara a dentro en forma de flor se a vosa masa de hojaldre é redonda como a nosa
  7. Ao chegar ao centro da masa colleremos unha das láminas e dobrarémola en varios anacos para enchelo
  8. Cun pincel removemos ben a marmelada para quitarlle os grumos e engadímola por amais de toda a mazá
  9. Metémolo ao forno durante 30 minutos a 200ºC
  10. Para rematar antes de sacala do forno deixarémola ao grill durante 2 ou 3 minutos con coidado de non pasarnos e quéimellenos