Reyes Picardo e Eduardo Burgos son expertos en preparar deliciosas receitas nun par de minutos. Se non che gusta cociñar, ou non tes tempo, aquí propómosche dous entrantes, un principal e unha sobremesa cos que ser o perfecto anfitrión sen darche conta
26 feb 2021 . Actualizado ás 10:18 h.Nin lle gusta a todo o mundo nin ten por que. Hai veces que parece que a cociña se convertese nunha afección obrigatoria, cando todo o mundo ten dereito a dicir que detesta pasar horas entre vinagretas e enharinados. Cousa distinta é encher o buche, claro. Non adoita escoitarse iso de «Por favor, ponme unha leituga sen aderezar» ou «Para comer apetécenme uns espaguetes... sen salsa». Por iso, para aqueles que, como todo o mundo, gocen de pratos ricos pero non se atopan cómodos na cociña, Reyes Picardo e Eduardo Burgos, autores do blogue Receitas Express teñen o menú completo máis rápido e saboroso. E como o nome da súa web indica, son expertos na materia,
Moitas veces, ser capaz de solucionar unha comida rica e saudable consiste basicamente en ter un pouco de organización e amplitude de miras. Con isto referímonos a ter sempre na neveira ovos cocidos, por exemplo, optar por legumes de bote e darlle oportunidade a electrodomésticos como o microondas tamén para preparar pratos de categoría. Serve para algo máis que preparar palomitas.
Nin os dous entrantes nin o prato principal requiren máis de dez minutos de preparación. No caso da sobremesa, buscamos unha proposta que normalmente é laboriosa e obríganos a pasar varias horas entregados á causa para demostrar que pode facerse nun pispás, co seu ratito de forno, iso si.
Hummus de remolacha e alfabaca
- 200 gr. de garavanzos cocidos
- 200 gr. de remolacha
- Zume de medio limón
- 1 cucharada de tahina
- 3 cucharadas de aceite de oliva virxe extra
- 10 gr. de alfabaca
- Figa
- Sal
- Sementes de sésamo
- Lavamos os garavanzos e reservamos
- Esprememos o zume de medio limón e reservamos para máis tarde
- Collemos o vaso dunha boa batidora de man
- Botamos nel os garavanzos
- Engadimos a remolacha
- Incorporamos o zume de medio limón
- Pomos unha boa cucharada de tahina
- Dámoslle toque de sal
- Pomos un belisco de figa
- Engadimos un bo chorro de aceite de oliva virxe extra
- Batemos durante un minuto ata atopar a textura desexada (ver vídeo)
- Presentamos nun bol
- Espolvoreamos con sementes de sésamo
- Decoramos cunhas follas de alfabaca
Salpicón de lagostinos
- Pemento verde
- Pemento vermello (a metade se é moi grande)
- Cebolleta (unha enteira se é pequena, media se é das grandes)
- 2 ovos duros
- 1 tomate maduro
- 30 Lagostinos cocidos (tamaño mediano)
- 1 lima
- Sal
- Pementa
- Aceite de oliva virxe extra
- Cocer dous ovos durante 10 minutos; mellor se xa temos este paso solucionado
- Deixar arrefriar
- Pelar os ovos e reservar
- Lavar e cortar todas as verduras en brunoise (daditos pequenos). *Pemento vermello; se é moi grande podes utilizar só a metade. O pemento verde usamos italiano, achega un sabor diferente, máis fresco e é perfecto para ensaladas. O tomate, o ideal é que estea maduro pero sen pasarnos.
- Pelar os lagostinos previamente cocidos. Para ir máis rápido o mellor é compralos conxelados e cocidos. Cortámolos.
- Picar os ovos duros en anacos pequenos.
- Pór nun bol todos os ingredientes
- Aderezamos coa lima, o aceite a pementa e o sal
Pescada con gambas e gulas
- 300 gr. filetes de pescada conxelados
- 200 gr. gambas conxeladas
- 200 gr. gulas
- 1 vaso veu branco
- 1 dente de allo
- folla de loureiro
- Mostaza
- Sal
- En primeiro lugar elixiremos ben a fonte de cristal que utilizaremos para cociñar. Necesitamos que sexa unha fonte que aguante ben a calor, por exemplo una de forno, pero ten que valer para o microondas. Se tedes un recipiente de cociña ao vapor será perfecto.
- Unha vez elixido o recipiente, botamos o vaso de viño branco, a folla de loureiro, e o dente de allo pelado (tamén se pode picar en láminas e pólo xunto co peixe máis adiante, dará máis sabor).
- Distribuímos o peixe por toda a superficie da fonte, evitando que haxa anacos que queden amais doutros.
- Rematamos a pescada con sal ao gusto e un chorrito de aceite.
- Botamos as gulas e as gambas por amais . Nós comprámolas conxeladas e así sempre temos no conxelador dispoñibles para preparar esta receita se non nos apetece moito cociñar.
- Engadimos a mostaza por amais do peixe ou ben nunha esquinita se non lle gusta a todos os teus comensais.
- Metemos no microondas a fonte con todos os ingredientes a máxima potencia, durante 5 minutos. *Se sabes que vas facer esta receita, deixa que a pescada se descongele unhas 4 horas antes ou a noite anterior. Así reducirás o tempo no microondas.
Torta fina de mazá
- 1 masa de hojaldre, que será a nosa masa da torta de mazá
- 2 mazás pequenas ou 1 grande. *Calquera variedade será boa elección. As golden son máis harinosas e van moi ben para este prato.
- 100 ml. marmelada de albaricoque ou pexego
- Precalentamos o forno a 200ºC
- Lavamos as mazás e as descorazonamos
- Dividímolas en dous e cortamos láminas moi finas. Reservamos.
- Sobre unha rejilla para forno pomos o papel especial para forno e sobre ela desenrolamos a masa de hojaldre
- Furámola cun tenedor sen medo, que quede completamente furada, isto axudará á masa no forno
- Colocamos as láminas da mazá de fóra cara a dentro en forma de flor se a vosa masa de hojaldre é redonda como a nosa
- Ao chegar ao centro da masa colleremos unha das láminas e dobrarémola en varios anacos para enchelo
- Cun pincel removemos ben a marmelada para quitarlle os grumos e engadímola por amais de toda a mazá
- Metémolo ao forno durante 30 minutos a 200ºC
- Para rematar antes de sacala do forno deixarémola ao grill durante 2 ou 3 minutos con coidado de non pasarnos e quéimellenos