Dáme unha mazá e direiche que cociñar

Redacción

SABE BEN

Máis aló de solucionar unha merenda e unha sobremesa saudable, as diferentes variedades de mazá teñen en novembro, o mes no que están de absoluta tempada, a ocasión perfecta para aparecer en todo tipo de receitas

26 novs 2020 . Actualizado ás 19:23 h.

No refraneiro anglosaxón hai unha frase popular que, traducida, vén dicir que unha mazá ao día manterache afastado do médico. Non é ningunha novidade dicir que esta froita ten propiedades que calquera debería espremer ao máximo para garantirse unha saúde de ferro. Agradecerá o seu consumo o corazón, pois as mazás axudan a diminuír é risco de padecer enfermidades cardiovasculares e reduce o colesterol. Tamén lle dá un respiro ao estómago ao tratarse dun produto dixestivo, especialmente recomendado como sobremesa despois dunha comida copiosa polas súas propiedades antiinflamatorias e, aínda por riba, como contén antocianina mantén baixo control a memoria. 

Aínda que é un alimento que pode consumirse ao longo de todo o ano, o certo é que novembro é o mes no que a mazá se atopa no seu mellor momento. Trátase dun bo momento, xa que logo, para descubrir saír da monotonía e darlle unha oportunidade a aquelas variedades que non adoitamos consumir. Tamén para invitar aos máis pequenos a abrazar un produto que ademais de saudable é perfecto para comer en calquera situación sen complicación e que, deste xeito, descubran que a froita pode ser unha gran aliada. Nesta misión está totalmente involucrada a PAC, que promove a dieta saudable, facendo especial fincapé nos centros escolares. 

É importante explicar as diferenzas entre os distintos tipos de mazás para entender que, efectivamente, existe unha opción para cada padal. As mazás vermellas, por exemplo, son perfectas para aqueles que se pirran polo doce. Adoitan ser idóneas para darlles un toque distinto a algunha ensalada otoñal ou para preparar unha compota. A Royal Gala, por exemplo, perde algo de sabor cociñada, así que é mellor tomala crúa. Con todo, a Fuji adoita ser unha das variedades favoritas para preparar un puré, dentro da categoría de mazás vermellas.

As verdes, moito máis acedas, son estupendas para mesturar en batidos ou zumes, polo toque refrescante que achegan. Ademais, nalgunha sobremesa poden funcionar xenial porque rebaixan o toque doce. De feito, a reineta, que contén menos auga e unha textura máis compacta é ideal para asar ao forno e, tamén, preparar marmeladas E que pasa coa clásica mazá amarela? Pois que é a preferida de moitos cociñeiros para facer salsas coas que acompañar carnes.

A continuación propomos tres receitas perfectas para innovar con esta froita na cociña:

O CONTIDO DA PRESENTE PUBLICACIÓN REPRESENTA UNICAMENTE As OPINIÓNS DO AUTOR E É RESPONSABILIDADE EXCLUSIVA DE LESTE. A COMISIÓN EUROPEA NON ASUME NINGUNHA RESPONSABILIDADE POLO USO QUE PUIDESE FACERSE DA INFORMACIÓN CONTIDA NO DEVANDITO MATERIAL.