CONTIDO PATROCINADO

Este produto, valoradísimo durante décadas na cociña galega, volve pisando forte

Redacción

Cantas veces deixámonos embaucar pola comida exótica só porque chegaba doutras latitudes? Seguramente infinidade delas, esquecéndonos así de manxares que temos na porta de casa cuxa achega é 100 % galegas.

Os nosos pais e avós non estaban equivocados en absoluto: se hai uns anos a carne de cabalo compartía fogóns coa tenreira ou o porco non era por casualidade. Á receita do éxito deste produto poderiamos engadirlle moitos ingredientes, comezando polo da tradición e a multiculturalidad, que avalan a súa presenza nas cociñas de todo o mundo e todos os tempos.

Con todo, se hai algo polo que destaca este alimento é polas súas propiedades nutricionais: trátase dunha carne co maior contido en ferro asimilable de todas as especies domésticas, ademais de ser rica en Omega-3 e vitamina B, fósforo, zinc, magnesio ou cobre.

Miriam Rapado

Esta riqueza de valores convértea nunha aliada á hora de reducir o colesterol, de activar o metabolismo ou de previr enfermidades cardiovasculares. Estas cualidades fan que estea indicada para todo aquelas persoas que necesitan complementar a achega nutricional da súa dieta: nenos, embarazadas, deportistas ou persoas que sofren anemia.

Un imprescindible dos chefs máis prestixiosos

Pero, máis aló da saúde, a carne de poldro tamén reivindica o seu terreo polo seu valor culinario. A súa textura tenra e os diferentes matices que asegura o seu sabor segundo o cociñado fan que calquera receita sexa un acerto seguro, o que a sitúa como un ingrediente apreciado polos chefs máis prestixiosos.

Cando a materia prima é de calidade, ese factor acábase reflectindo indubidablemente en cada bocado que nos levamos á boca. Por certo, se che preocupa o corte, aparca ese temor: non hai unha gran diferenza coas pezas de vacún: chuleta, entrecot, osobuco, agulla, solombo… Só tes que elixir a que máis se adecue á túa receita e ¡listo!

A estas alturas, seguro que os teus cincos sentidos xa activaron a maquinaria. Pero para deleitarse con este produto aínda existe outra razón: a súa produción tradicional, non soamente é sostible (polo feito de vivir en semiliberdade, nas zonas máis inaccesibles dos nosos montes, evitando a proliferación de matojos e diminuíndo o risco de incendios forestais) senón que ademais é un xeito de conservar as nosas razas autóctonas.

A etiqueta desta carne, 100x100 Raza Autóctona Cabalo de Pura Raza Galega, avala a orixe e a pureza xenética destes animais, o que certifica que eses poldros foron criados nos montes de nosas catro provincias seguindo sempre a máxima do benestar animal.

E é que, este outono, a innovación na mesa empeza por cada un de nós: nun 2020 no que nos vimos obrigados a reinventarnos, por que non volver os nosos ollos a un manxar que sempre tivemos aí?