Na compaña Kibus, que fai a compra por ti nas principais prazas de Galicia, podes pedirlle consello a un experto para que seleccione as pezas que mellor se adaptan ás túas necesidades
Querer é poder, case sempre. Pero hai veces que, por exemplo na cociña, aínda que un poña toda a súa vontade, o resultado final é un estropicio. En ocasións o prato ten unha pinta pésima porque non seguimos os pasos da receita a machada e outras, directamente, xogámosnola/xogámonola cun produto que non dominamos. Para acabar con este tipo de problemiñas na cociña, o mar de tediosos, e tamén para evitar circular por prazas e mercados nesta segunda onda da pandemia pero apoiando o comercio de proximidade, Kibus lanza unha idea innovadora que poderán aproveitar os máis duchos entre fogóns. Pero sobre todo quérenos ser cocinillas e aínda están no camiño.
Esta compaña, que fai a compra por ti nas principais prazas de Galicia, comezou a ofrecer o servizo A seleccción do Chef na súa web. Este produto consiste, como explica o fundador da empresa, Eduardo Sanjurjo, «en escoller a cantidade de diñeiro que queres gastar na compra, cun mínimo de 30 euros, e indicarlle a Pedro, o noso chef, calquera información que poida axudarlle para espremer a cesta da compra». Continúa: «Se estas buscando unha cea doado para os nenos, queres peixe branco pero non sabes cal, apetéceche preparar un ollomol ao forno pero non sabes como ou estás farto para cear sempre o mesmo pero non se che ocorre que pedir… Para todo isto, Pedro pensa en ti, e consensúa contigo a súa decisión, dáche as pautas para que a receita quede perfecta e, se está todo ben, preparámolo e enviámoscho».
Acostumado resolver todo tipo de dúbidas de cociña, acudimos ao mestre Pedro Quián para preguntarlle cales son as dúbidas máis comúns ás que se enfrontan os novatos nestas lidees. En Galicia, di sin duda, temos certos problemas co cálculo das cantidades. «Sabemos que na nosa terra preferimos que sobre e non que falte, pero cando hai que calcular para dar para comer a máis de 3 ou 4 persoas xa se fai máis complicado calcular a cantidade de comida necesaria para quedar ben, sen ter que comer sobras durante un mes. Para iso é importante saber máis ou menos a cantidade media que come unha persoa, e o que mingua un produto co seu cociñado». Cos peixes, grandes descoñecidos aínda que pareza mentira, tamén hai inseguridades. Ás veces nos emperramos nun peixe en concreto, chegamos á pescadería e, resulta, que ese día non hai. Moitos, comenta Pedro, botámonos as mans á cabeza porque non sabemos buscarlle un substituto á peza que queriamos. O experto, neste caso, pon outro exemplo similar: «Tamén che podo aconsellar que peixe vai xenial ao forno se ese día non quere gastar 40 euros nun quilo de dourada vermella e non che gusta o sargo. Outra opción é botarche unha man á hora de facer a compra para que leves unha dieta saudable ou darche ideas divertidas para conseguir que os nenos coman verduras». Pero Pedro tamén está aí para que deixes o listón ben alto en calquera situación. Un caso claro: «para agasallar os padais máis esixentes cos mellores produtos e os nosos grandes viños».