Ferran Adrià: «Tratouse á hostalería e o turismo como sectores de cuarta división»

EUROPA PRESS

SABE BEN

SANDRA ALONSO

O máis reputado chef español únese a altos cargos do sector da hostalería para demandar recursos ao Goberno, nun momento no que se prevé o peche de entre 65.000 e 90.000 bares e restaurantes

28 oct 2020 . Actualizado ás 17:36 h.

Ferran Adrià arremete contra todos aqueles que maltrataron á hostalería e o turismo desde que comezou a pandemia. E mesmo chega a dicir que para algúns parecen sectores «de cuarta división».

O recoñecido chef ha lembrado que «a innovación máis importante que se produce en España, en relación ao PIB, dáse na hostalería, o turismo e a alimentación», polo que reclamou que, a pesar de que a pandemia poida levar a unha transición cara a un novo sistema produtivo no país, deixen aos bares e restaurantes seguir funcionando.

Adrià lanzou unha mensaxe ao Executivo, a quen lembrou o plan estratéxico presentado por 'Xuntos coa Hostalería' para que o sector poida seguir funcionando e minimizar o impacto da crise. «O Goberno debe dar os recursos para que poidamos REVISAR aplicar este plan», solicitou. Pola súa banda, o presidente de Hostalería de España, José Luis Yzuel, puxo en valor a alianza entre Hostalería de España, FIAB e a asociación de fabricantes e distribuidores en 'Xuntos pola Hostalería'. «Imos seguir falando alto e claro, empurrando para que esta crise teña un efecto o menos perverso posible», indicou.

Yzuel, que estimou o posible peche de entre 65.000 e 90.000 bares e restaurantes, deu unha mensaxe de optimismo nestes complicados momentos. «Ante a situación de extrema gravidade e as moitísimas medidas arbitrarias que nos están pondo nunha situación límite, a pandemia demostrou que a hostalería é o sector que máis felicidade vende », sinalou.

Pola súa banda, o director xeral de Heineken Management China , Richard Weissend, pechou o bloque dedicado á hostalería cunha análise sobre como o país asiático logrou a recuperación en forma de V, a pesar de ser o primeiro país que recibiu o impacto do coronavirus. «A recuperación en China foi impresionante. Desde xuño, todo está a funcionar ao 100% das súas capacidades, para o peche deste ano agardamos un crecemento do 2,4 % do PIB e para 2021 a economía subirá outro 6 %», desvelou.

Respecto ao impacto nos diferentes sectores, Weissend remarcou o incremento do consumo de alimentación nos fogares. «Xa case non se fala da pandemia, pero o coronavirus causou unha perda de case o 10 % dos restaurantes, o que terá como consecuencia unha maior concentración do sector e unha aceleración das cadeas de restaurantes», sinalou, mentres que destacou o incremento do comercio online.

En referencia á situación en España e Europa, Weissend remarcou que «a pesar da difícil situación provocada polo Covid-19, hai que pensar que a nova normalidade se parece moitísimo á antiga e hai que preparase para poder responder mellor aos próximos retos que se presenten».

Recursos desde o Goberno

Adrià lanzou unha mensaxe ao Executivo, a quen lembrou o plan estratéxico presentado por 'Xuntos coa Hostalería' para que o sector poida seguir funcionando e minimizar o impacto da crise. «O Goberno debe dar os recursos para que poidamos REVISAR aplicar este plan», solicitou.

Pola súa banda, o presidente de Hostalería de España, José Luis Yzue, estimou o posible peche de entre 65.000 e 90.000 bares e restaurantes, pero deu unha mensaxe de optimismo nestes complicados momentos. «Ante a situación de extrema gravidade e as moitísimas medidas arbitrarias que nos están pondo nunha situación límite, a pandemia demostrou que a hostalería é o sector que máis felicidade vende », sinalou.

Pola súa banda, o director xeral de Heineken Management China , Richard Weissend, pechou o bloque dedicado á hostalería cunha análise sobre como o país asiático logrou a recuperación en forma de V, a pesar de ser o primeiro país que recibiu o impacto do coronavirus.

«A recuperación en China foi impresionante. Desde xuño, todo está a funcionar ao 100 % das súas capacidades, para o peche deste ano agardamos un crecemento do 2,4% do PIB e para 2021 a economía subirá outro 6 %», desvelou.

Respecto ao impacto nos diferentes sectores, Weissend remarcou o incremento do consumo de alimentación nos fogares. «Xa case non se fala da pandemia, pero o coronavirus causou unha perda de case o 10% dos restaurantes, o que terá como consecuencia unamayor concentración do sector e unha aceleración das cadeas de restaurantes», sinalou, mentres que destacou o incremento do comercio 'online'.

En referencia á situación en España e Europa, Weissend remarcou que «a pesar da difícil situación provocada polo coronavirus, hai que pensar que a nova normalidade se parece moitísimo á antiga e hai que preparase para poder responder mellor aos próximos retos que se presenten».