Como subir de nivel elaboracións sencillísimas con unha salsa idónea?

L. G. v. REDACCIÓN / LA VOZ

SABE BEN

Salsa pesto, fumet de peixe ou salsa de iogur son só algunhas das preparacións propostas

07 jun 2020 . Actualizado ás 12:37 h.

Subir de nivel elaboracións sencillísimas consiste, moitas veces, en acertar coa salsa idónea, ou en botar man dun fondo de calidade que dote de sabor un prato básico. Estas preparacións son versátiles e cumpren estes requisitos. Ademais, levan ingredientes en grao sumo habituais:

Salsa Pesto

  • Este clásico italiano é tan sinxelo de preparar como saudable; e vaille estupendo a calquera pasta. Con alfabaca, piñones, aceite de oliva, allo e queixo parmesano, temos unha salsa que aguanta varios días na neveira. A preparación dos mozos de Receitas Express, no portal Sabe Ben.

FUMET DE PEIXE

  • Para que un arroz ou unha boa sopa de peixe quede rica, é fundamental contar cun fumet que dea ese plus de sabor. Lola Crespo, autora de Frambuesa e Caramelo, faino con cabeza e espiñas de pescada ou peixe sapo, e dalgún marisco de cola, viño branco, pemento vermello, allo porro e loureiro.

Salsa de iogur

  • Frabisa: «É ideal para aderezar ensaladas, acompañar peixes e carnes brancas, tamén para untar pans e, sin duda, é a mellor substituta da maionesa se buscamos algo saudable e pouco calórico». Necesitamos iogur grego, zume de limón, allo, aceite de oliva, perexil, sal e pementa.

Caldo limpo

  • É un indispensable das casas galegas, precisamente, porque serve de base de infinitos pratos: para unha rica sopa ou para preparar un aperitivo gourmet. Con ósos de tenreira e de xamón, unha carcasa de pito, cebola, allo porro e cenoria (e moita paciencia) terémolo listo.

Salsa de tomate ao microondas

  • «É o camiño intermedio entre a cociña tradicional e o pouco tempo que temos a diario», di Isabel Fraga. Con pementos bicolor, cebola, allo, guindilla, herbas aromáticas e, claro, tomate, só hai que ser ortodoxo cos tempos do microondas. A receita completa, no blogue de Frabisa.

Guacamole

  • Por suposto, é perfecta para acompañar uns nachos pero, por que non, tamén é unha alternativa a ter en conta como recheo dunha tortilla francesa ou para facer máis zumenta unha tosta. Os ingredientes de Frabisa: aguacate, cilantro, zume de lima, tomate, cebola morada e sal.