Desde os case mil millóns de euros ata os 46, ese é o patrimonio dalgúns cociñeiros pola súa boa man cos negocios, os seus grandes dotes comunicativas e a súa destreza nos fogóns. Esa foi a gran receita do éxito do top ten dos chefs mellores pagos do planeta. Aquí mostrámosche quen son

SUSANA ACOSTA

Non sempre os mellores cociñeiros do mundo son os que mellor souberon rendibilizar a súa boa man na cociña. En moitos casos, a fortuna veu da man de exitosos programas de cociña e libros de receitas que se converteron en auténticos bestsellers. Nesta lista non aparecen chefs da talla de Joan Roca, Andoni Luis Aduriz, Ferran Adrià, Martín Berasategui ou René Redzepi, pero si os que destacaron pola súa capacidade de comercializar as súas técnicas culinarias e o seu modo de comunicar. Aquí presentámosvos aos cociñeiros máis ricos do mundo, segundo as revistas Forbes e The richest , que lograron facer auténticas fortunas a través do fogóns.

 1. Alang Wong (930 millóns)

O home que se levou o título do cociñeiro máis rico do mundo é o chef xaponés, Alan Wong, cun patrimonio próximo aos mil millóns de euros. Creou todo un imperio coas súas cadeas de restaurantes en Shanghái e en Hawai e que o afastan exponencialmente do patrimonio que obtiveron o resto do os seus colegas.

2. Jamie Oliver (344 millóns)

Outro dos millonarios e que máis segue de preto a Alan Wong é Jamie Oliver, cunha fortuna valorada en máis de 344 millóns de euros. É un dos precursores, xunto con Gordon Ramsay, do bum dos concursos de cociña. Ninguén apareceu en máis programas de cociña como este novo chef, de apenas 44 anos, que xa publicou máis de 20 libros. Pero non é ouro todo o que reloce no imperio deste cociñeiro británico, xa que mentres ostenta as primeiras posicións do mellor pago do 2019, ese non foi un bo ano para o coñecido cociñeiro ao ter que anunciar un proceso concursal da súa cadea de restaurantes Jamie's Italian, que provocou a perda duns mil empregos. Aos empresarios máis expertos tamén lles saen mal algúns negocios.

3. Nobu Matsuhisa (185 millóns)

Cunha fortuna nada desdeñable, valorada nuns 185 millóns de dólares, sitúase Nobu Matsuhisa, un chef xaponés que triunfa en Hollywood e que fusiona a cociña peruana coa do seu país. Con varios establecementos en España (Marbella, Eivissa e Barcelona), o coñecido chef é socio de Robert de Niro nos restaurantes Nobu que ten en varios países.

4. Gordon Ramsay (176 millóns)

Outro dos rostros coñecidos nos programas de televisión é Gordon Ramsay. O seu enérxico carácter converteuno en toda unha estrela de televisión tanto en Inglaterra como nos Estados Unidos. Pero a pesar da súa carreira televisiva, tamén é o terceiro cociñeiro con máis estrelas Michelin (17), só superado polo desaparecido Joël Robuchon, con 31, e Alain Ducasse, con 19. Ten máis de 25 restaurantes repartidos por todo o mundo e publicou preto de 30 libros. Todo isto lle levou a amasar unha fortuna de máis de 176 millóns de euros, segundo Therichest . 

5. Wolfgang Puck (76,4 millóns)

O cociñeiro dos oscars

Wolfgang Puck é o cociñeiro dos actores na gala dos Óscar desde hai 25 anos. Este chef de orixe austríaca, fincado en Hollywood desde hai máis de 40 anos, é o creador do Smoked salmon Óscar e as Papas con caviar 2.0, que se serven na gala. Ademais dun servizo de cátering, tamén conta con varios restaurantes de luxo e outros establecementos, así como libros de cociñas que son auténticos bestsellers. O seu patrimonio supera os 76 millóns de euros.

6. Thomas Keller (74 millóns)

Considerado por moitos como o mellor chef estadounidense, Thomas Keller dirixe con éxito The French laundry, en California . Tamén está detrás doutros locais exitosos como Bouchon, Per se e The surf club. Escribiu varios superventas e participou en programas de televisión e en películas. Ten ás súas costas a honra de ter recibido un total de sete estrelas Michelin e o seu patrimonio está valorado nuns 74 millóns de euros.

7. Rachael Ray (71,8 millóns)

Unha muller de sétima

Hai que agardar á sétima posición para atopar a unha muller entre os cociñeiros mellores pagos. Ela é Rachael Ray e o seu patrimonio ascende a máis de 71 millóns de euros. Conseguiunos principalmente polo seu gran éxito na televisión estadounidense e polos seus numerosos libros de cociña.

8. Emeril Lagasse (55 millóns)

Con máis de 55 millóns de euros aparece Emeril Lagasse, prestixioso cociñeiro estadounidense e coñecido tamén polas súas participacións en televisión. Obtivo o premio nacional da mellor receita no 2003 polo seu pavo e chile con salchicha picante. Destaca polos seus dotes na cociña criolla e o estilo de Nova Orleans nos seus pratos. Tamén se fixo famoso pola comercialización dunha famosa liña de coitelos.

9. David Chang (55 millóns)

Un dos máis novos na lista é David Chang, cuxo patrimonio se sitúa tamén ao redor dos 55 millóns de euros. É o propietario do grupo de restaurantes Momofoku. O primeiro establecemento que abriu en Nova York, o Momofuku Noodle Bar, especializado en ramen e baos, foi premiado con dúas estrelas Michelin. A súa reinterpretación da cociña xaponesa permitiulle xestionar 15 establecementos e ter unha gran repercusión mediática.

10. Ina Garten (46 millóns)

A segunda muller da lista pecha a lista do top ten. Trátase de Ina Garte, con 46 millóns de euros. Foi analista da Casa Blanca na década dos 70 , pero a súa vida cambiou ao adquirir a cadea de tendas de alimentación Berfoot Contessa. Ademais, tivo gran éxito cos seus libros de cociña e o seu programa na canle Food Network.