O primeiro restaurante do Grupo Nove abre as súas portas fóra de Galicia

SABE BEN

XOAN CARLOS GIL

A asociación que reúne á vangarda gastronómica da comunidade inaugura o 24 de outubro un espazo temporal no Porto. A súa intención é rotar e instalarse proximamente noutra cidade estranxeira

28 oct 2019 . Actualizado ás 12:38 h.

A alta cociña galega sae por fin do cascarón. Fai tan só uns meses publicabamos neste xornal o mapa dos chefs con estrela Michelin españois que teñen restaurante fóra das nosas fronteiras; e nesa panorámica, da esfera culinaria das terras de Breogán só aparecía a foto de Lucía Freitas e o restaurante do que é socia en Nova York: Tomiño. A partir do 24 de outubro, e ata o 17 de novembro, isto vai cambiar. O Grupo Nove (que conta con 22 chefs, entre os que figuran 8 estrelas Michelin e 20 soles Repsol) abrirá o seu primeiro restaurante como conxunto. O proxecto nace na cidade lusa do Porto, no Hotel Carrís (situado nunha das princupales arterias da urbe), e segundo informan fontes da asociación, é posible que nos próximos meses múdese a outra cidade. «A nosa intención é que o restaurante vaia rotando para mostrar cociña fóra de Galicia», comentan.

Neste local, que se chamará Nove, os comensais poderán gozar de pratos de Pepe Solla (Casa Solla), Yayo Daporta (Yayo Daporta), Xoán Crujeiras (Bido), Javi Oleiros (Culler de Pau), Manuel Costiña (Retiro dá Costiña), Pepe Vieira (Restaurante Pepe Vieira) ou Inés Abril (Maruja Limón). «Cada compañeiro desenvolveu unha receita, que dependendo dos produtos que teñamos de proximidade elaborarase un menú degustación», expresou o presidente do Grupo Nove e chef, Miguel Ángel Campos. Este pracer para o estómago constará de nove pasos: un aperitivo, dous entrantes, dous peixes, dúas carnes e dúas sobremesas, coa opción de maridaxe.

Que é o Grupo Nove?

Trátase dunha asociación que naceu no ano 2003, cando o interese pola cociña no público xeneralista non espertaba a febre de hoxe en día. Dar visibilidade á cociña atlántica: sinxela, emocional e elaborada con produtos de calidade sempre foi a obsesión do colectivo, que aos poucos creceron ata situar a asociación como unha das máis recoñecidas de España.