Cervexas que son aínda máis raras que a de percebes

SABE BEN

Ana Garcia

A do exquisito marisco, que volve saír á venda, ou a de pementos de Padrón, enchen de orgullo aos galegos por mesturar todo o bo da terra. Fóra das nosas fronteiras mesturas tan extravagantes como as que inclúen Oreo e pizza levan a palma

11 oct 2019 . Actualizado ás 10:55 h.

Son moitos os galegos que suspiran por facerse cunha das escasas unidades de cervexa con Percebes dá Costa da Morte de Estrella Galicia, que volverán ao mercado nuns días. Sacan peito ao pasar Pedrafita falando da orixinalidade e sabor único das variedades con sabor a pementos de Padrón ou mel; pero o certo é que nas terras de Breogán non somos os únicos que nos saltamos a ortodoxia á toureira para innovar (unhas veces con máis acerto que outras) en materia cervexeira. Sendo como é unha das bebidas máis consumidas en todo o mundo, os máis agudos levan anos véndolle o filón a iso de apostar pola excentricidade. Aínda que a algúns se lles puido ir das mans a creatividade. Pero xulguen vostedes mesmos e decidan se se atreven a probar as cervexas máis raras do mundo ou prefiren esa cana de toda a vida que tan bos e malos momentos regou.

Estaba claro que unha cervexa de Oreo só podía ser creada no Xapón ou, como é o caso, nos Estados Unidos. A potente mestura ocorréuselle nun momento de dubidosa lucidez á cervexeira Veil Brewing Co de Virginia, que ollo, no 2017 foi considerada a terceira mellor cervexeira do mundo. A bebida leva o nome de Hornswoggler e é tipo chocolate milk stout. Iso si, engadíronselle case 50 quilos de galletas Oreo para potenciar o sabor que querían conseguir; tanto é así que quen a probaron aseguran que quedan pequenos anacos do recheo da galleta flotando na cervexa.

E a cervexa volveuse almorzo. Porque se (que deixen de ler os realfooders) máis dun e dunha poderíase lanzar ao paquete de Oreo á primeira hora, agárrense que veñen curvas. O enésimo invento da industria cervexeira chega en forma de cápsulas. Si, igualitas ás que anuncia George Clooney e que espabilan a tantos ás sete da mañá. O fabricante de electrónica LG presentou fai uns meses a súa nova máquina LG HomeBrew, que permitirá a elaboración artesanal de cervexa en cápsulas dun só uso. What else?

Unha mestura infalible?

A cervexa que presentamos a continuación cruza a fronteira, a priori , das mellores ideas de mercadotecnia. A venda cruzada de pizza e cervexa é un clásico así que, debeu pensar a parella de Illinois creadora do produto, que pode saír mal se se fai unha cervexa con sabor a pizza? A verdade é que é todo un éxito nos puntos de venda onde está dispoñible. Ao parecer, a infusión de alfabaca, tomaate e orégano lembran a ese sabor tan característico do prato italiano e danlle un toque suxestivo ao grolo.

Precaución os que teñan estómagos sensibles, porque esta mestura pode provocar reaccións inesperadas só de imaxinala. A compaña Bilk decidiu lanzarse a unha mestura imposible e sacou ao mercado nipón unha bebida que une leite e cervexa. Conta a lenda que en Hokkaido, unha cidade do norte, estaban fartos de malgastar a produción láctea, así que decidiron aproveitar o tirón das bebidas alcohólicas para dar saída aos excedentes. Ver para crer.

tamén en sabe ben