Aproveitamos o posado roubado de cinco pratos de compañeiras de La Voz para preguntarlle á nosa nutricionista de cabeceira que tal cómese no traballo. E o resultado foi positivo. Queres saber a receita dalgunha destas creacións? ¡Vota polo teu favorito!

Laura G. del Valle

«Todo o que se fai na cociña cabe nun táper». Se o di a nosa nutricionista de cabeceira Belén Suárez Catrain, ten que ser certo. Segundo explica esta experta en alimentación, aínda que nos levemos comida preparada á oficina ou á praia podemos perfectamente optar por elaboracións dignas e saudables, sen necesidade de tirar de bocadillos ou comida ultraprocesada. Parece lóxico. Pero daquela as présas do día a día xogan malas pasadas e, máis dunha vez, acabamos tirando de palitos integrais da máquina de vending  tan saudables como uns macarrones con chourizo gratinados.

Imos comprobar cos tápers estivais a pleno rendemento como comen cinco compañeiras de La Voz. Polos seus pratos coñeceralas. Porque se negan a dar a cara. E iso que, segundo as valoracións da nosa experta, as creacións non están nada mal. Atrévesche a retar a Belén Suárez cunha foto da túa táper? Mándanola a gastronomia\lavoz.es.

Pero non é Suárez a única que pode valorar os seus pratos. Imos deixarvos a vós, lectores soberanos de Sabe Ben, que decidades cal é o táper máis digno: por presentación, aspecto, ingredientes e mesmo sabor. Porque a receita gañadora será publicada para que poidades preparala en casa e, de paso, darlle a unha alegría a unha destas novas promesas da gastronomía caseira. 

En resumo, pasan o filtro. E non está nada mal se se ten en conta que este momento posado roubado tivo lugar un mércores aleatorio sen saber estas mozas traballadoras que as súas receitas serían enviadas á nosa implacable experta. A mesma que, como conclusión, quere lembrar que á hora de preparar un prato equilibrado, tamén un táper, é básico ter presente o método do Prato. Consiste en dividir o recipiente en tres e ocupar a metade con verduras e, a outra metade, dividila en dúas partes: unha con carbohidratos e outra con proteína. E voilà!

tamén en sabe ben