Dio a ciencia: estes son os ingredientes da hamburguesa perfecta

SABE BEN

Nove capas que inclúen carne de Wagyu, leituga crujiente, queixo Camembert e algún segredo máis; é a fórmula máxica de varios expertos da Universidade de Oxford, que fían tan fino que ata din saber cal é o tamaño perfecto deste emblema americano

29 may 2019 . Actualizado ás 15:10 h.

Á ciencia, de cando en vez, dálle por entrar en mundanos mesteres. Léase este caso. Pois o Laboratorio de Investigación da Universidade de Oxford propúxose investigar como era a hamburguesa perfecta; si, ata a comida rápida é susceptible de ser analizada por entes deste calado. E, polo que din os resultados do seu estudo, parece que atoparon a fórmula máxica para que esta elaboración de carne picada sexa, se cabe, aínda máis redonda (e non en sentido literal). 

Segundo o chef Charles Michael, cabeza visible deste estudo, cando se fala de comida deliciosa, e unha hamburguesa para moitos é un manxar de deuses, a ciencia demostra que se trata dunha percepción global dos nosos sentidos, máis aló do goce do padal. «Probamos a comida con todos os sentidos, e é cientificamente inexacto pensar só no sabor da comida na boca», explica. De feito, para este cociñeiro a experiencia ao probar un prato non representa máis que un 15 % do pracer do bocado. Pero imos á chicha. E nunca mellor devandito, porque segundo este experto, para empezar, o tamaño perfecto dunha hamburguesa deben ser 7 centímetros de alto e 5 de ancho. E, moi importante, debe comerse sempre coas mans. O que vén a partir de agora, xa que logo, non é apto para finolis. Avecíñanse 9 capas de experiencia culinaria única.

A carne sempre (ninguén dixo que a perfección fose barata) de Wagyu , sazonada con sal, pementa, cebola picada e salsa grellada; porque non contempla este experto a posibilidade de facer unha hamburguesa perfecta con peixe ou vexetais, a pesar dos novos referentes que comezan a incluír as cadeas de fast foodDebe acompañarse de queixo Camembert fundido, xamón serrano, tomate, leituga crujiente (a que é tipo Iceberg pode ser unha boa opción), salsa chipotle e pan superior con sésamo. Non parece que haxa que marcharse a Oxford para sacar estas conclusións, senón pasar uns cantos domingos de resaca, pero o prestixio dunha opinión científica vale o seu.

O que queda claro é que a hamburguesa fetén, para estes científicos, non inclúe salsa mango-curry, lacón, frijoles ou anacardos; ingredientes que poden verse habitualmente nas cartas das hamburgueserías premium de Galicia. Esta evolución do que é un dos emblemas do way of life americano non altera, con todo, o xeito de preparar a carne, que os expertos recomendan «deixar crudita por dentro e tostada por fóra». E canto debería pesar? David Núñez, propietario da Pepita , que ten restaurantes en diversos puntos de Galicia, pensa que unha mestura de tenreira con vaca vella de entre 180 e 200 gramos é perfecto. Con salsa, como indica o estudo de Oxford, pero en pouca cantidade.