Aquí tócache compartir mesa

MARCO SORIANO

SABE BEN

A Coruña. En el recién inaugurado restaurante Nado, de Iván Domínguez, los clientes comparten mesa.
A Coruña. No recentemente inaugurado restaurante Nado, de Iván Domínguez, os clientes comparten mesa. MARCOS MÍGUEZ

Acostumámonos a gozar xuntos de todos os momentos desde que entramos nun restaurante. Polas redes sociais rendemos conta a todos os nosos seguidores de onde, con quen e que comemos. Pero? Compartimos realmente?

14 feb 2019 . Actualizado ás 10:15 h.

O termo compartir quedou relegado ás redes sociais e cada vez é máis difícil interpretalo como compartir mesa, prato ou mesmo amizade. Pero o individualismo á hora de gozar unha comida ten os días contados. Chegan os food halls ou places to be, espazos onde nos reunimos para gozar das nosas experiencias gastronómicas. A comida pasa de ser algo necesario a un plano lúdico.

As NOVAS ÁGORAS

Nestes espazos, flanqueados por numerosos locais con distintas ofertas culinarias, o centro es ti. Chegas, sérvesche a túa comida favorita e síntasche en mesas corridas para gozar da contorna con amigos ou mesmo con descoñecidos. A verdade é que non é nada difícil acabar nun grupo compartindo os mesmos intereses. Pero... onde? Na Galiciana, mercado «gastrogalaico» de Santiago , a oferta vira ao redor do produto autóctono galego. Os 16 locais móstrannos a actualización da cultura gastronómica con distintas materias primas. E se chove? Non importa. Sen saír da península, atopámonos co Time Out Market de Lisboa . No restaurado Mercado dá Ribeira atopámonos con 24 restaurantes e 8 bares baixo un mesmo teito. Podemos gozar tamén de concertos, shocookings, talleres e todo tipo de actividades. Pero os británicos levan facendo isto desde hai décadas. A Covent Garden e Borough Market súmaselle agora Flat Iron Square. Un lugar infestado de actividades onde nunca pasarás fame. A bomba traerana esta primavera os irmáns Adriá xunto co cociñeiro José Andrés, embaixador da gastronomía española en EE. UU.. En Nova York, abrirán Little Spain, un espazo dedicado a exaltar os nosos mellores pratos.

ADEUS A Los RESERVADOS

No recentemente inaugurado restaurante de Iván Domínguez na Coruña, Nado, non hai trampa nin cartón. Mesas corridas e cociña á vista. Aquí a experiencia compártese co resto dos comensais da man do sincronizado equipo de cociña e sala. O mesmo ocorre en Sublimotion de Eivissa . Compartirás mesa con outros once afortunados, ou máis ben potentados que se poden permitir gozar desta experiencia de gastronomía e realidade virtual no restaurante máis caro do mundo capitaneado por Paco Roncero con dúas estrelas Michelin E o reservado? Non existe. En Fismuler , tanto en Madrid como en Barcelona apostan polas mesas corridas. Á parte de optimizar o espazo, dálle facilidade aos seus clientes para que poidan relacionarse e compartir experiencias.

Xa sexa en grandes naves cubertas ou en funcionais restaurantes, sentarse na mesa xunto a un descoñecido cada vez é máis habitual. Acostumarémonos deixar de compartir en redes sociais para recuperar a conversación co noso compañeiro de mesa?