«Xa podes tomar lacón con grelos en lata»

J.M.ORRIOLS

SABE BEN

cedida

Coa chegada do inverno, nas cociñas galegas, o lacón, as patacas e os grelos son os protagonistas. É tempo de cocido

27 ene 2019 . Actualizado ás 05:00 h.

Agora xa podemos saborear este prato todo o ano porque o Grupo Terras Gauda, a través da súa empresa de conservas vexetais A Rosaleira e Coren, coa súa lacón Selecta, procedente de porcos criados con castañas, acaban de presentar o lacón con grelos enlatado, cunha preparación e unha técnica que permite manter as súas propiedades nutricionais e organolépticas. «A experiencia en I+D+i -explicaron os directivos de ambas as compañas na presentación- resultou fundamental para preservar e potenciar as propiedades e a alta calidade duns ingredientes que representan os estándares de excelencia de ambos os grupos empresariais».

PRODUTO RÁPIDO E NUTRITIVO

Manuel Gómez-Franqueira Álvarez, presidente de Coren, falou durante a presentación celebrada no Pazo de Mos dos porcos Selecta. «Están criados de modo tradicional en Galicia e alimentados con castañas galegas. A cooperativa apostou con esta gama, por recuperar o mellor da tradición autóctona, plasmada na crianza ancestral dos porcos. A súa alimentación a base de castañas dá como resultado unha carne veteada e de excelente sabor. Nós achegamos o lacón oreado e os chourizos de máxima calidade, obtendo un produto para o día a día, rápido e nutritivo, listo para consumir. Ademais carece de gluten e lactosa».

Pola súa banda o presidente do Grupo Terras Gauda, José María Fonseca Moretón, explicou o que achega A Rosaleira nesta nova iniciativa. «Realiza unha supervisión integral dos grelos, amparados pola IXP Grelos de Galicia, comezando por unha simiente propia que é facilitada a agricultores de plena confianza, garantindo a súa trazabilidade. Escóllense manualmente as mellores follas e sométense a un procedemento de escalfado, que mantén intactas as súas recoñecidas propiedades antioxidantes. A pataca, da variedade Kennebec, cultívase na Limia e está amparada pola IXP Pataca de Galicia».